Brødrene Nicolaysen gir ut plate

Brødrene Kristoffer og Fredrik Nicolaysen er kreative folk. I dag har de sluppet singelen Andre Akt på Spotify, det er den første singelen ut fra det kommende albumet ved samme navn. Albumet er nummer to i en trilogi brødrene jobber med for tiden.

Brødreparet fra Hvaler skriver, komponerer, og spiller inn låtene sine selv. Skrangl ble etablert i Oktober 2019. Deres første album Halvdelen (2020) var egentlig bare ment som et testprosjekt, men etter god respons og videre utdypelse i det lyriske universet de skapte var veien kort til andre akt av Halvdelen som brødreparet røper at skal gå over tre album.

Halvdelen ble mottatt sjokkerende bra, sier Fredrik (17), spesielt ettersom vi ikke hadde promotert plata i forkant. Den fikk mye streams, noe vi syntes var gøy- men da releasen kom var vi allerede godt i gang med den neste.

Planen er å slippe én singel hver måned frem til releasen av albumet i august. Singelen med samme navn som tittelkuttet ble altså sluppet i dag.

-Låta Andre Akt ble skrevet og komponert med en klar tanke og visjon om åpningen til det kommende albumet med samme navn, forteller Kristoffer (21) åpningen måtte være stor og pompøs. Sangen er også en direkte oppfølger til Halvdelen. Dette er jo dette også en videreføring av en historie vi forteller som skal deles på tre album. Albumet får altså navnet Andre Akt, og som kjent er vi nå i den mørkeste delen dramaturgisk sett. Konflikten tilspisser seg, løgner blir avslørt når sannhet viser seg også videre..

Dette er ikke akkurat lystig gladpop, legger Fredrik til

Brødrene lar teater og musikk gå hånd i hånd i sin nye trilogi.

–Vi prøver å la teaterets dramaturgiske virkemidler spille inn i låtene våre, forteller Kristoffer. Vi har også laga en hel karakterbasert historie igjennom albumene. Musikalske temaer kommer igjen der du minst venter det, og hver karakter i historien har sin egen musikalske stil.

Hvordan går arbeidet med resten av plata?

-Det går bra, sier Fredrik, men det er krevende. Vi legger lista betydelig høyere for oss denne omgangen, enn hva vi gjorde med Halvdelen.

Kristoffer Nicolaysen er godt kjent for mange haldensere. Han gikk på MDD på Risum.

-Jeg var ganske så aktiv i kulturlivet under mine tre år i Halden, forteller Kristoffer. Nå går jeg på Teaterproduksjon og skuespillerfagå ved Nord universitet, og kan med hånden på hjertet si at hvis det ikke hadde vært for mine tre år i Halden hadde jeg nok mest sannsynlig ikke vært der jeg er nå i dag. Så selv om skuespiller er det jeg utdanner meg til å bli, er musikken for min del en veldig fin lekeplass å ha ved siden av studiene.

Kommentarer

kommentarer