Goin’ Down South

Velkommen til ny utstilling i Kvartetten visningsrom. Utstillingen vises i fire av Tungegårdens vinduer, de som vender ut mot bybrua og krysset mellom Svenskegata og Storgata. Utstillingene oppleves fra gateplan, og det er montert en QR kode til venstre for vinduene der kan man finne  informasjon om kunstneren. Takk til Kunstgården som lar oss bruke vinduene så vi kan fortsette å vise samtidskunst til folk i Halden – døgnet rundt.

Månedens kunstnere: Ingelin Krogh og Aksel Høgenhaug

Tittel: «Goin’ Down South»

Ingelin Krogh og Aksel Høgenhaug var på vei sydover med seilbåt, og hadde planlagt en lengre reise. De strandet i Halden, og ble fascinert av hvordan haldensere og tilreisende, i mer eller mindre restaurerte kjøretøy, putret rundt i byen i en sky av eksos. Siden har duoen blitt boende i Halden, og er et friskt og inspirerende innslag i byens kunstmiljø. De har også drevet vindusgalleriet H.E.K.S. (Halden Eksperimentelle Kunstsenter) i Svenskegata gjennom korona-tiden, rett rundt hjørnet for Kvartetten.

Ingelin og Aksel har drevet H.E.K.S gjennom pandemien. Foto: Ellen Midtfjeld.

Tittelen på utstillingen de viser i Kvartetten er inspirert av Tom Waits’ låt «Goin’ Out West». De skriver om låta: «En karakter med frynsete fortid reiser vestover i U.S.A. for å søke lykken. Han har en voldsom selvtillit og skryter av mange egenskaper som vi ser for oss at rånerne i Halden vil se opp til. Vår plan var å reise sørover til ekvator og deretter seile vestover så langt vi kom, og vi var i likhet med karakteren til Waits preget av selvtillit og forventninger om muligheter som skulle komme. Ved hjelp av rånerne i Halden og soundtracket til Waits kan vi innbille oss at vi har kommet oss til det forjettede land hvor alt som glitrer er gull. Dette er vår hyllest til de som gjør det mulig».

Krogh og Høgenhaug har lett etter gullet i « knekte felger, nedtrampede biltak, utbrente startmotorer og annen parafernalia fra rånernes eget råmateriale». Som kunstnere tolker de estetikken i denne for dem ukjente verdenen – på sin egen måte.

BIO:

Ingelin Krogh er offentlig godkjent sykepleier og heks, har slitt atelierene på Mølla Kunstskole og har stilt ut både her og der.

Aksel Høgenhaug har gått på Oslo Fotokunst Skole, Robert Meyers Kunstskole for fotografiske og digitale medier (sic), og på KHIO’s kunstakademi. Han har også stilt ut en del.

Sammen drev de Halden Eksperimentelle KunstSenter i 2021, mens de egentlig skulle vært på jordomseiling.


Utstillingen vises fra 12.02.22 til og med 09.03.22, alle dager – hele døgnet

Vi ønsker velkommen til  åpning lørdag 12.02.22 kl 13.00

Kvartetten består av fem profesjonelle kunstnere fra Halden: Maja Sjøstrøm, Thomas Pedersen, Trond Arne Vangen, Øivind Koppang Eriksen og Elise Jarem.

Kommentarer

kommentarer