Grand Opening for Aladdin Scene

Neste uke åpner Dag Sigmund Johansen dørene for Aladdin Scenes første konserter! Fredag 18. og lørdag 19. februar blir det Grand Opening for byens nye scene, og en rekke lokale band står på plakaten.

Det rigges og jobbes i gamle Aladdin kino om dagen, nå legges siste hånd på verket i prosessen med å transformere kinoen om til konsertscene. Dag Sigmund Johansen og sønnen Dag Erik driver som kjent Athletic Sound studio, og da naboen flytta kinovirksomheten sin til Skofabrikken, øynet de en mulighet for å utvikle en scene i de gamle kinolokalene. Som sagt så gjort. Nå jobber Dag iherdig for å bli ferdig i tide til neste helg.

De nye leietagerne har hårete planer om å fylle byens nye scene med alt fra jazz og rock til teater og film.

– Musikk, stand up, teater, barneteater, seminarer, ramser Dag opp. Her kommer det til å bli alt mulig. Vi har utvidet scenen med to meter, for at det skal være plass til det meste. Og så har vi jo lerretet og filmfremviseren, de skal benyttes under arrangementene.

Haldens nyeste filmklubb har naturligvis sin hjemhavn på Aladdin. Aladdin Filmklubb er et samlingssted for filminteresserte, og her planlegges det filmfremvisninger i alle type sjangre.

– Vi planlegger Tarantino og Sergio Leone-kveld, Ingmar Bergman-kveld og mye annet. Aladdin Filmklubb er jo også medlem i Norsk Filmklubbforbund, så vi får filmer derfra til medlemspris. Vi blir også en del av Mirages’ dokumentarfilmfestival, en søster til festivalen om du vil. Vi skal vise dokumentarer her i tre dager, og strømme når regissørene prater om filmene. Verdensbro skal også inn her og ha gratis filmvisninger for barn i skoleferiene. 23. februar er det to visninger av Sjel (Soul).

I studentuka, Ukæ, kommer den nye jazzkonstellasjonen Klossmajor for å spille på Aladdin, de er i studio og spiller inn plate dagene før Ukæ går av stabelen.

– Klossmajor er dritbra, forteller Dag, de er verdt et besøk. Og da har selvfølgelig studentene, studentpriser på konserten.

Klossmajor: Ordinær Idé:

 

 

Det ultralokale plateselskapet New Noise har også fått ny hjemhavn på Aladdin. Her blir det åpen sjappe med jevne mellomrom, og dessuten åpen kafé! På lørdag for eksempel, kan du bli med på Pølser, Prek og Plater med DJ Tom Skjeklesæther fra klokka 12. Baren på Aladdin Scene er det forøvrig Martin Fredheim som er ansvarlig for.

Dag har flere hårete planer, han vil arrangere jazzfestival også! Og det er store navn på plakaten.

– May Jazz er jo et konsept nedover i Europa, og det bør vi jo kunne få til her også, men i år satser vi på festival i august, da vi har for liten tid. Det hadde vært kult om vi kunne fått på plass en årlig jazzfestival i Halden. Vi kan ikke røpe noen navn ennå, det kommer etter hvert. Jeg kan nøye meg med å si at det blir dritbra, og at det blir god bredde. Dette skal ikke være en smal jazzfestival.

Logoen er på plass på veggen! Foto: Aladdin Scene.

Makker i Aladdin Scene, Helge Westby fra Grappa musikkforlag, er god å ha når det kommer til bookingen på byens nye scene.

– Grappa er jo Norges største plateselskap, og det er jo et godt utgangspunkt når man starter en ny konsertscene. Vi er i full gang med bookinga nå, det blir mye kult fremover.

Aladdin Scene skal naturligvis kunne leies ut, og Dag håper både band og konferanser og teatergrupper vil benytte seg av scenen. Han er opptatt av at leieprisene skal være overkommelige.

– Det skal ikke være dyrt å leie her, vi ønsker jo at flest mulig skal kunne bruke det. Og det skal være tilgjengelig for barn og unge også. Det hadde vært kult å få til et samarbeid med Rockehuset, sånn at de ungdommene som øver der kan spille her på Aladdin. Det er utrolig viktig for de unge å ha en scene å stå på.

Lys-kunstner Klaus Jaeger har jobbet med å utvikle nye projektorkonsepter for Aladdin, og her tenkes det mot både konserter og teaterkulisser.

– Man trenger jo ikke så mange kulisser hvis man kan projisere kule bilder og film på lerretet på scenen, sier Dag. Det er kostbart med kulisser, der kan en teatergruppe spare mye penger.

Dette blir spennende å følge med på folkens, på Aladdin Scene kommer det til å skje vanvittig mye gøy!

Vil se den nye scenen med egne øyne? Det kan du allerede til uka. Halden kommune har lagt et folkemøte om utbygging av stasjonsområdet til Aladdin Scene. Det går av stabelen onsdag 16. februar klokka 17.30.

Og så er det åpningshelga da! Fredag 18. februar braker det løs, da skal Göttemia, Astronomies, Gringo Bandido og Messerchmitt på scenen. Lørdag 19. blir det Monotrons, Warp Riders, Squareheads og Mandalai Lamas. Er ikke noe å lure på det vel?

Billetter til åpningshelga finner du her. 

Her kan du følge Aladdin Scene på Facebook.

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer