Glimrende Bergsokning

Halden er en rik kommune – ikke minst fordi historien lever så sterkt hos haldenserne. Årboken fra Berg, Rokke og Asak historielag understreker dette.
Jeg har bladd og lest i årboken av 2023. Dommen er enkel: Et imponerende resultat.
Jeg faller lett for to bidrag fra Roger Prang. Han kan skrive. Ikke minst er historien om oberst Ulrich Christian Heide full av interessant fortid.
Trond Fjeld har ført i pennen ( som det het før i verden) en fortelling om husmannsplassen Skoven, der boligen til husmannen var en jordhule!
En meget spesiell historie er fortalt til leserne av Brita Lie. Den handler om håndarbeide og medgift. Jeg liker denne story skarpt. Dette er lokal kulturhistorie på sitt beste. Så masse vakkert håndarbeide – med nydelige illustrasjoner. Ja, faktisk er denne artikkel sensasjonelt bra, etter min vurdering!
For meg er også to hesteartikler i Bergsokningen av spesiell verdi, begge skrevet av herrene Arne Petter Kynningrød og Øyvind Strand, to størrelser i norsk travsport, uansett vinkling. Historien omkring gamle dagers kjøring på Rokkevannet, sist holdt i 1955, er fornøyelig.
Likeledes er guttas fortelling om «Voldeguttane», Paul og Halvard, særs spennende og er skrevet med kjærlighet.
Hvilken årbok!

 

 


Kommentarer

kommentarer