Ida i god form

Like sikkert som november kommer, viser Idd og Enningdalen Historielag at trofasthet til historien, det bærer frukter.
Bygdeboken Ida er på markedet i sin 23. utgave. Snakk om entusiasme!
Det vil naturligvis være en smaksak hvilken av fortellingene man liker best. Smaken er som baken, derfor er det ikke rett å si at den der er aller best.
Men jeg kan jo si at jeg uten videre falt for Erling Fossers beretning om skogsliv i Afrika, ført i pennen av journalist Anne-Britt Bjørk. Selve temaet er så fristende annerledes. Alene det tiltrekker min nysgjerrighet. Ingen tvil om at pensjonisten Fosser kan skog – enten det nå er her hjemme eller i Uganda – eller i Etiopia. Og med svært gode fotos synes jeg denne story er svært bra.
Skole er og blir et evigvarende tema. For oss som har fulgt med, er markeringen av 50 år med Risum ungdomsskole, av stor interesse. Ida-redaktør Tor Hafsrød har laget en dyp gjennomgang. Kanskje blir den noe lang artikelen, selvom det dreier seg om et jubileum. Lesbarheten økes med gode fotografier.
Jeg velger så å sette fokus på Liholtkasa – eller en kjærlighetshistorie mellom Niliane fra Skee og Anders fra Bullaren. Det blir en spennende fortelling, skrevet av Knut Bredo Jensen. Å være husmann, det var en tung affære – med plikter av både formell og arbeidssom karakter.
Garvete Roger Prang har skrevet om drosjene på Idd – og deres betydning. Interessant å merke seg at både Kornsjø og Prestebakke hadde sine drosjer.
Redaksjonen har jobbet godt med å få frem spennende artikler, som vil angå svært mange på Iddesida. Det er bare å fortsette det verdifulle arbeidet historielaget gjør!

Årsbok nr 23 kan du kjøpe HER!

 

Iddegutt


Kommentarer

kommentarer