Fra Fredriksten til Tyrol 2017

Den Gamle Kaptein (Reidar Fosdahl) og Blåsekompaniet gjentar fjorårets suksess og inviterer til Oktoberfest på festningen fredag 13. og lørdag 14. oktober!

I samarbeid med Jensen & Scheele, Caspersen, Hansa Borg og Sparebankstiftelsen, inviterer han til fest i festningen, fredag 13. og lørdag 14.oktober. Dette blir en skikkelig Oktoberfest! Disse kveldene blir det igjen livemusikk, mat og skummende drikke. Det kan nevnes at folk danset på bordene i fjor!

Ta med deg noen venner, tyrolerhatten og ditt gode humør til en skummende helaften i festningen!
Den Gamle Kaptein og Blåsekompaniet sørger for fart i danse- og tyrolerfoten, og restaurant Curtisen sørger for salg av enkel mat og skummende drikke.

 35-årsjubileum

Blåsekompaniet, tidligere Iddeveteranene, ble etablert allerede i 1982, så i år feirer kompaniet 35 års jubileum! Veldig mange av dagens musikanter har vært med siden den spede start.

I alle disse årene har vi vært å regne som glade «profesjonelle» amatører, for det meste drevet av selvkost.

Vi kaller oss heller band, enn korps, da vi har en noe «utradisjonell» besetning, sammenlignet med det som tradisjonelt forbindes med korps. Vårt repertoar er også meget allsidig, og underholdende «lavterskel» musikk, hvor de aller fleste sikkert finner noe de liker.

Blåsekompaniet på Oktoberfesten på festningen i fjor.

Reidar Fosdahl, vår musikalske ildsjel, holder oss stadig i tømmene etter alle disse årene. At vi er så samspilte som vi er kan vi takke vår eminente dirigent for! 

Reidar Fosdahl har forøvrig vært en del av Haldens musikkliv siden 1950 tallet. For Reidar gikk band og korps hånd i hånd på 60-tallet. Han spilte selv i flere lokale band, samt arbeidet som profesjonell kornettist i Divisjonsmusikken i Halden i flere tiår.

Reidar var også med å starte Idd Skolemusikkorps i 1962, og dirigerte korpset frem til 1984. 

Vår kjære dirigent må vel sies å ha «musikalsk blod i årene», da hans slekt har vært musikere i flere generasjoner bakover i tid. I likhet med Reidar selv, spilte både hans far og bestefar kornett i Haldens profesjonelle militære korps, Divisjonsmusikken i sin tid. Vi må anse Reidar Fosdahl som en ekte ildsjel innen Haldens musikkliv, i flere sjangre!

På nåværende tidspunkt teller Blåsekompaniet 13 aktive medlemmer. Det er en munter gjeng som har det veldig moro sammen, både på øvelser, konserter og medlemsfester, og gjør det beste ut av de ressursene vi har! En ting som er sikkert, er at vi ikke hadde fått til like mye uten vår eminente dirigent, Reidar.

Blåsekompaniet håper på at mange tar seg en tur på vår festningsfest, vi kan love en sprudlende og festlig aften! 

Stedet er Fredrik III`s hall i Fredriksten Festning kl 21.00-24.00, og dørene åpnes kl 20.00.

Billetter koster kr 200,-, og kan forhånds kjøpes i butikken Gerd Holm eft., samt i døra på arrangementet. 

Tekst: Blåsekompaniet

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer