Forfattermøte med Nina Lykke

Foto: Jo Michael

Torsdag 12.oktober inviterer Halden litteraturforening til forfattermøte med Nina Lykke i samtale med Heidi Stenbock-Haakestad på Bryggerhuset kl.19.00.

Nina Lykke (f. 1965) debuterte i 2010 med Orgien, og andre fortellinger, som ble nominert til Ungdommens kritikerpris. Romanen Oppløsningstendenser (2013) fikk strålende anmeldelser. Nei og atter nei er Lykkes tredje bok. Den var på kortlisten til P2-lytternes romanpris 2016 og vant Ungdommens kritikerpris 2017. Lykke skal fortelle om og lese fra Nei og atter nei.

Nei og atter nei. Satire om ekteskap og svik.

Nei og atter nei

Nei og atter nei handler om Ingrid og Jan som har vært gift i et kvart århundre og bor med to sønner i en villa på Nordstrand. Guttene er store nok til å regnes som voksne, men oppfører seg som hotellgjester. For Ingrid har både familielivet og læreryrket mistet glansen. Jan, derimot, får opprykk til avdelingsdirektør i departementet og blir overmannet av en ny og energisk giv. Og av den langt yngre rådgiveren Hanne, som er i ferd med å bli akterutseilt på familiefronten. Det er på tide å ta grep.

Heidi Stenbock-Haakestad (f. 1973) er fra Halden. Hun er lærer og treningsinstruktør. Heidi er kjent for haldenserne som en engasjert person som har bidratt mye i forskjellige lag og foreninger i byen.

Pris: 100 kr for medlemmer, 150 kr for ikke-medlemmer, 50 for studenter

Billetter: ticketmaster.no evt. restbilletter ved inngangen

Facebook: https://www.facebook.com/HaldenLitteraturforening/

Anmeldelser av Nei og atter Nei:

«en rå og fint beskrevet kamp for livet – for Ingrid, mannen hennes og den yngre kvinnen han har forelsket seg i … I glimt ser samtidens overflod og dekadanse ut som romanens angrepsmål … Sterkest slår likevel disse scenene fra oppløsningen av et ekteskap, når mer tidløse størrelser som kjærlighet, svik og frihetslengsel spiller de sentrale rollene. At fortellingen slutter altfor brått, velger jeg å tolke som et løfterikt hint om at vi kanskje får møte Ingrid igjen i en seinere roman»

BERNHARD ELLEFSEN, MORGENBLADET

«Nina Lykke leverer nådeløs satire over våre liv. Velstanden har tatt strupetak på oss i Nina Lykkes roman. Og hun klemmer til litt ekstra der det gjør vondt … det er en situasjon som skriker etter satire, og Lykke leverer. Skjønt hennes ambisjon strekker seg lenger enn til vennlig humor. Hun er nådeløs i sine beskrivelser av nynarsissismen, vår selvopptatte tilværelse der vi poserer for hverandre, enten via Facebook eller i levende live … Ubønnhørlig avdekker hun de ritualene vi holder oss med i den småborgerlige velstandsorgien»

RUNE HALLHEIM, AFTENPOSTEN

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer