Forfattermøte med Fartein Horgar

Tirsdag 3. mars kan du møte forfatter Fartein Horgar! Han kommer til Bryggerhuset klokken 20.00 for å snakke om Norge/Danmark som kolonimakt.

Fartein Horgar har skrevet en fembindsserie om det dansk-norske koloniveldet på øyene St. Thomas, St. Croix og St. Jan i Vest-India.
I den første boka, «Paradisets elendige», havarer fregatten Færø på vei til Vest-India og skipet søker nødhavn i Bergen. Her mønstrer Johannes Hauge på. Hauge er på rømmen etter en grusom forbrytelse og en reise ut i det uvisse fremstår som den perfekte flukt. Skipet Færøs ferd med straffanger, prostituerte og sinnssyke er basert på virkelige hendelser. Horgar introduserer oss til denne ukjente delen av vår historie.

Fartein Horgar er en norsk forfatter, oversetter og litteraturanmelder. Han vokste opp som tredjegenerasjons misjonærbarn på Madagaskar da øya var en fransk koloni. Horgar hadde allerede et omfattende forfatterskap bak seg da han i 2016 utga «Paradisets elendige», første bind i serien om det dansk-norske koloniveldet.

Følg Halden litteraturforening på Facebook, eller sjekk ut nettsiden deres.

Kommentarer

kommentarer