Fir Arda: En musikalsk reise til keltisk magi

Fan av King of Thrones, eller glad i  Outlander? Haldenduoen Fir Arda setter deg i god stemning når du savner grønne enger, mykt regn, storslått hav, bratte klipper, eldgamle slott og lune vertshus.

Fir Arda er en akustisk duo bestående av Juha Rossi og Ketil Simonsen-Liland. Nå er de aktuelle med sin debutkonsert på «Vintervarm konsert på Erlandsen» sammen med Siv Langøy, Rino Silden med flere, tirsdag den 25. februar.

Hvordan vil dere beskrive musikken deres?

– Vi spiller instrumentalmusikk med røtter fra de britiske øyer, forteller Ketil til Kandusi.no. – Juha spiller blant annet irsk bouzouki og jeg fløyter i forskjellige varianter. Vi har også låter med irsk sekkepipe (uilleann pipes) og oktavmandolin på repertoaret.

Har vi hørt dere før?

– Det er ikke umulig, smiler de to. Juha forteller: Fir Arda har det siste året jobbet med innspillinger, videoer og synliggjøring på sosiale medier.

Og satsingen har nyttet. Haldensduoen har fått en stor og trofast følgerskare over hele verden. De har blitt spilt på radio i Irland og på nettradio i USA og har flere låter ute på Spotify, iTunes, Tidal og andre digitale strømmetjenester.

For alle de som lurer – hva betyr Fir Arda?

– Navnet Fir Arda er irsk og betyr «høye menn» eller «menn i høye posisjoner», forklarer Ketil Simonsen-Liland, som har bodd og studert i Irland.  – I overført betydning ønsker Fir Arda å ta med publikum på en opphøyet mental reise til sagaøyene. Vi skaper en keltisk stemning – lun og mystisk på samme tid.

Hvordan beskriver dere musikken deres?

– Musikken varierer mellom vakre, rolige melodier og raskere, velkjente danserytmer slik som jigs, reels og hornpipes, forteller Juha Rossi.

– Duoformatet gir lytteren en svært nær opplevelse av de akustiske instrumentene og det tette samspillet, avrunder de.

Konsert rett etter vinterferien

Nå er endelig Fir Arda klare for å gjøre sin første live konsert. Debutkonserten vil selvfølgelig bli i hjembyen Halden. Sikre deg billetter for å nyte Fir Arda og flere andre spennende musikalske innslag på ærverdige Erlandsen konditori tirsdag 25. februar kl. 19:

Vintervarm konsert på Erlandsen

For mer informasjon og musikk:

Fir Arda på Facebook

Fir Ardas nettside

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer