Festivalstart med et bang!

Lørdag var det duket for startskuddet på årets BomKræsjBang festival. På Tista senteret hadde det samlet seg nærmere 100 publikummere, for å få en liten smakebit av hva årets festival har å by på.

Jeg tror ingen av de fremmøtte ble skuffet. Her er det tydelig at det er et variert program med litt for alle. Og alt sammen er arrangert, produsert og fremført av dyktige og engasjerte elever ved musikk, dans og drama på Halden vgs.

Kristoffer er PR-ansvarlig i årets BomKræsjBang. Foto: Clifford James. 

-Det er mye jobb! Vi gjør jo alt selv, med god hjelp fra lærere og samarbeidspartnere, konstaterer Sanne Margrethe Knudsen (18), mens hun kveiler kabler etter forestillingen. Vi lærer jo så mye mer enn bare det å stå på scena. Blant annet så gjør vi jo alt av pr, booking av spillesteder, opprigg av utstyr, avtaler med partnere og alt annet som hører med i produksjonen av en festival.

Sanne er ansvarlig for musikk delen av festivalen, og forteller ivrig om et program med noe for ethvert øre.

-Det er jo alt fra kirkekonsert i Tistedal kirke til skikkelig rockekonsert på Rockehuset, og alt i mellom, forteller hun. I tillegg til å være ansvarlig for musikken skal jeg jo også stå på scena på alle konsertene, så vi har litt å henge fingrene i denne uka.

BomKræsjBang byr på alt fra rockekonserter til kirkekor i år. Foto: Clifford James. 

Under kick-off arrangementet spilte Sanne sammen med flere av musikkelevene og fremførte låta Conqueror av Aurora, til trampeklapp fra både medelever og publikum.

Sanne både synger og organiserer. Foto: Clifford James. 

Og at programmet er variert, er det ingen tvil om.

I løpet av den drøyt 40 minutter lange smakebiten får vi høre og se både varierte musikkinnslag, utdrag fra teaterstykker og en danse flash-mob! Det rocker godt i dansefoten til både liten og stor når musikkelevene drar i gang «Billie Jean» av Michael Jackson og dramaelevene spontan bryter ut i både moonwalking og hippe dansemovez.

Sverre Magnus Heidenberg leder an dansegruppa på Tista senter. Foto: Clifford James. 

-Det er jo kult at det skjer noe i byen, og det er veldig stas å få lov å blåse litt liv i en gammel tradisjon igjen, sier Sanne. Responsen har vært god, og folk kjenner jo igjen konseptet med BomKræsjBang festivalen fra tidligere år. Men så er det litt gøy å få lov til å sette vårt eget preg på det.

Noen andre som virkelig har fått satt sitt eget preg, er 1.klasse drama, som skal fremføre det selvskrevne stykket «Lille blå og halemysteriet».

Eva er trollmann i barneteateret “Lille Blå og Halemysteriet”. Foto: Clifford James. 
Angelika spiller også  i barneteateret “Lille Blå og Halemysteriet”. Elevene har skrevet stykket selv. Foto: Clifford James. 

Stykket skal spilles for Haldens barnehagebarn, men det er også to åpne forestillinger, slik at andre kan komme å se på.

-Det var jo en lang prosess, med veldig mange idèer i begynnelsen”, forteller Angelika Klinkosz (16), om prosessen med å skrive sitt helt eget stykke.

-Vi jobbet jo veldig annerledes enn det vi er vant til. Vanligvis er det mye pc-bruk og stillesitting, men her måtte vi virkelig ut på gulvet og teste ut alt av idèer og forslag, sier Martin Kingsrød Larsen (16).

-Det tok tid, men det har vært sykt gøy å holde på! Skyter Angelika inn.

-Vi er jo litt spent på responsen, sier Eva Mena (17). Vi er jo ikke vant til å spille for barn i den aldersgruppen til vanlig.

-Så en av tingene vi gjorde underveis var å besøke en barnehage, for å lære litt mer om hva barna liker og responderer på, sånn at vi kunne skreddersy forestillingen for den aldersgruppen, svarer Angelika.

Martin, med en sur sokk på hånda. Foto: Clifford James. 

Og det er ingen tvil om at de har truffet spikeren på hodet. Med store øyne og åpne munner satt barna i publikum, helt inntil scenen, å fulgte spent med når Lille Blå oppdaget at halen var borte! Og både voksne og barn lo godt når Håsen, som er en utrolig morsom kryssning av en gris og en hund,  ville ha oss til å lukte på en sur sokk.

-Det har vært veldig gøy å jobbe med prosjektet. Det å samarbeide med både musikkelevene, barnehager og hverandre har vært en lærerik prosess, og nå gleder vi oss til å vise det frem, stemmer de tre drama-elevene i, før de haster videre for å dele ut flere BomKræsjBang-flyere.

At årets festival kommer til å bli en suksess, er det ingen tvil om! Det kan jo ikke annet, med et kick-off som dette.

Tekst: Catharina Heide Amundsen

Alle foto: Clifford James

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer