Fengende rytmer og mye humor

Søndag 5. mai har tiden kommet for Halden Drum Corps aller første konsert! Trommesjef Vidar Eilertsen lover en variert konsert med fengende rytmer og mye humor.

Du har sikkert hørt dem tromme før. På 17. mai i fjor for eksempel. Med svarte t-skjorter og hvite trommer kom Halden Drum Corps trommende nedover gågata, hundrevis av bunadsko trampet takten langs veien og hele byen svingte. Sånn er det nemlig når Halden Drum Corps kommer trommende, du klarer ikke la være å trampe takta. Og nå skal de ha debutkonsert.

-Dette er den første gangen vi har en egen konsert, forteller trommesjef Vidar Eilertsen, frem til nå har vi bare hatt gjesteopptredener på andres arrangementer. Det blir moro å få vist frem hva vi kan, dette har vi øvd på siden januar.

Halden Drum Corps så dagens lys i januar 2018. Da hadde Vidar Eilertsen drømt om å starte et trommekorps i mange år.

-Halden Drum Corps er mitt hjertebarn, forteller Vidar. Dette er en tanke jeg har hatt i hvert fall ti- femten år. Jeg er jo en privilegert fyr, jeg har reist rundt og spilt med ulike band i hele verden. Derfor har jeg aldri hatt tid til å gjøre noe med drømmen om et trommekorps før nå.

Her kan du se Halden Drum Corps i sin spede begynnelse, en liten gruppe fra Halden Drum Corps spiller på kulturnatta 2018: 

Positive Anne

Da Anne Navestad tok over som rektor på Halden kulturskole etterlyste hun nye idéer til gruppeundervisning. Vidar Eilertsen var kjapt oppe med hånda.

-Anne har mye av æren for at Halden Drum Corps ble en realitet, forteller Vidar. Det letter veldig å kunne ha trommekorpset under kulturskolens fane, da kan jeg konsentrere meg om musikken og slipper å holde på med alt det administrative som suger så mye tid. Anne var positiv fra starten, hun er kanskje det mest positive mennesket jeg kjenner og utrolig fin å forholde seg til. Hun er gull verdt for kulturskolen.

Halden Drum Corps med Anne Navestad i front på Dansens dag 2018. Foto: Ellen Midtfjeld.

Det er Vidar som skriver trommestykkene til Halden Drum Corps. Vidar er glad i rytmer som svinger, så på konserten blir det både salsa, funk, merengue og samba.

-Vi skal spille et stykke jeg har kalt Fredrikshald, og så spiller vi selvfølgelig Halden Drum Corps Trommemarsj, som er vår kjenningslåt.

Tønner, bøtter og jerrykanner

Nå tror du kanskje at dette blir en konsert der trommekorpset står rett opp og ned og spiller trommer i en time. Men sånn blir det ikke.

-Vi har lagt inn en god del humoristiske innslag, forteller Vidar, det blir en veldig variert konsert. Det blir et snev av teater, vi har et stykke som heter Morgenstemning for eksempel, som handler om en slagverkers morgen og frustrasjonen til de som befinner seg i nærheten. Og så har jeg et ørlite xylofon-nummer, som går heidundranes fort og der jeg ender opp med å løpe etter xylofonen mens jeg spiller.

Trommesjefen sjøl, med nisselue på julemarked. Foto: Ellen Midtfjeld.

I tillegg til teater og humor har Vidar funnet frem en rekke alternative instrumenter til konserten på søndag.

-Vi skal tromme på Boom Wackers, eller stemte rør, vi skal tromme på bøtter og tønner av ulike slag, vi trommer på malingspann og jerrykanner. Det blir også tromming med pappkopper. Det blir rett og slett mye tull, og mye bra tromming.

Vidar håper mange tar turen til Black Box søndag.

-Det er bare å glede seg! Konserten varer cirka en time, og jeg lover masse humor og fengende rytmer. Etter konserten blir det salg av kaffe og kaker, en liten feiring av debutkonserten. Vi håper at folk blir igjen og feirer litt med oss etter at vi har spilt ferdig.

Debutkonsert med Halden Drum Corps altså dere, søndag 5. mai klokka 16.00 i Black Box!

Billetter kjøper du i døra, til den nette summen av kr. 50,-.

Kommentarer

kommentarer