Yoga på festningen

Denne uka starter et nytt yogatilbud i Halden. Fra lørdag 4. mai kan du delta i utendørsyoga på Fredriksten festning hver lørdag.

Edna Reyes Malaki underviser i Vinyasa-yoga på Spenst, men hun er alltid på utkikk etter nye utfordringer. I vinter tok Edna kontakt med Magne Rannestad for å høre om det var mulig å få til et yogasamarbeid med Fredriksten Festning.

-Jeg ble invitert til et møte med Silje Haugerud som er utleier på Fredriksten festning, forteller Edna, og det var et positivt og produktivt møte.

Silje syntes yoga på festningen var en god idé, og Edna kunne sette i gang med planleggingen.

-Yoga på Festningen er også et samarbeid med kroa og Den gamle kommandant, forteller Edna. Sammen vil vi oppfordre Haldens beboere til å komme og bruke den fine festningen vår, og kaféene som finnes der oppe. Dette kan også bli en fin aktivitet for turister!

Utendørsyoga er for alle, ingen forkunnskaper er nødvendig.

-Dette er yoga for alle, forteller Edna. Utendørsyoga er helt annerledes enn å drive med yoga inne i et studio. Du får frisk luft, flott utsikt og masse vitamin D! Jeg har kalt dette for Eco-Yoga, siden det er så nært på naturen. Jeg tenker også at utendørsyogaen kan være et fint sted å møte nye venner, eller eventuelt et sted du kan pleie gamle vennskap.

Utendørsyoga på festningen vil arrangeres hver lørdag fra 10.30 til 11.45, men det tas værforbehold.

-Så lenge det ikke regner vil vi gjøre yogaen ute, forteller Edna.

Vinyasa-yoga er Ednas spesialitet.

-Vinyasa-yoga er en dynamisk yoga, forteller Edna. Vinyasa-yoga er en mer rytmisk og flytende yoga enn andre yogatyper, med flytende bevegelser mellom yogaposisjoner og fokus på flytende pust. Vinyasa er ikke vanskelig, så nybegynnere er også velkomne.

Enda Reyes Malaki driver med Vinyasa-Yoga. Foto: privat.

Edna flyttet til Halden i august i fjor, og håper utendørsyogaen kan føre til at hun og andre får nye bekjentskaper.

-Jeg ønsker å bli bedre kjent med folk i Halden, og vil at de skal bli bedre kjent med meg. Jeg har alltid vært opptatt av mosjon og meditasjon. Jeg tror dette er viktig for folks helse. Jeg tror definitivt at dette vil føre til et sunnere og lykkeligere liv. Utendørsyoga på festningen vil være en unik mulighet til å få trent kropp og sjel, og samtidig nyte den vakre utsikten ned til byen.

Har du lyst til å bli med på utendørsyoga på festningen? Sjekk ut Ednas Yoga-Facebookside The Yogi Lab for mer info.

Husk yogamatte, og behagelige og varme klær!

Kommentarer

kommentarer