Foredrag i Ayurvedisk medisin på Solkysten yogastudio

Lørdag 4. mai kl 17.00 kommer den kjente indiske forfatteren Janesh Vaidya på besøk til Solkysten yogastudio for å holde foredrag om Ayurvedisk medisin.

Janesh Vaidya har nettopp utgitt boken om sitt liv I det siste regnet på norsk, og er i Norge for å promotere boken og for å holde foredrag om yogamat og livstil gjennom å fortelle om den tradisjonelle indiske medisinske filosofien Ayurveda. KanDusi tok en prat med Alice Kjølerbakken og Frøydis Nygaard ved Solkysten yogastudio for å få vite litt mer om Janesh Vaidya og hvorfor han kommer hit til Halden.

Frøydis og Alice kan fortelle at Janesh Vaidya praktiserer den tradisjonelle medisinske filosofien AyurvedaAyur betyr liv og veda betyr visdom, og dette er en av de eldste praktiserende medisiner i verden. Ayurveda ble til i India for drøyt 5000 års siden.

Alice Kjølerbakken og Frøydis Nygaard i Solkysten yogastudio.

Ayurvedisk medisin:

«Ayurvedisk medisin er opptatt av hele menneskets tilværelse, både fysisk, mentalt, emosjonelt og åndelig. Helsesystemet er primært orientert mot forebygging og fremme av helse og et langt liv. De to sentrale lærebøkene innen ayurveda er Charaka Samhita og Sushruta Samhita som omhandler hhv. medisin og kirurgi. Bøkene er delt opp på samme måte som innen etablert medisin med bl.a. indremedisin, pediatri (barnesykdommer) og gynekologi (kvinnesykdommer). I tillegg omhandles medisinsk etikk og lege-pasientforholdet.»                                                                                

(Store norske leksikon)

-Ayurveda er som søsteren til Yoga, forteller Alice, de går litt hånd i hånd. Jeg lærte om dette da jeg utdannet meg innen yoga. Kosthold har mye å si i yoga og meditasjon.

Janesh’ familie har praktisert dette i flere generasjoner, og hans kilde til visdom var hans bestemor. Janesh driver idag eget behandlingsted i Kerala India- Ayurveda village. Dit kommer folk fra hele verden for å få hjelp med sin helse. Han har skrevet seks bøker og reiser rundt i verden for å holde foredrag.

Les mer om Ayurveda på Wikipedia.

Alice gleder seg veldig til Janesh Vaidya kommer til yogastudioet hennes på lørdag, og forteller at dette blir hennes første møte med mannen. Hun har nesten alle bøkene hans og har fått mye inspirasjon gjennom dem.

-Janesh er veldig kjent i Sverige forteller Alice, men her i Norge kjenner vi han ikke så godt enda.

Her intervjues Janesh Vaidya av Hälsa-TV i Sverige.

Frøydis Nygaard møtte Janesh  for 7 år siden da hun var på vei til Goa India for frivilligarbeid på et barnehjem der.

-Det kom en mann og satte seg ved siden av meg og begynte å prate, forteller Frøydis.

Frøydis fikk høre om boken Janesh hadde skrevet, og at han drev sitt behandlingsted i Kerala. Hun fikk visittkortet hans med seg og tok senere kontakt med han via Facebook.

-Jeg spurte om han ville komme til Norge, forteller Frøydis, og det ville han gjerne. Så da henviste jeg han videre til Alice.

Alice fikk snart kontakt med Janesh via facebook og nå kommer han altså hit lørdag 4. Mai. Alice forteller oss at folk som har vært på hans behandlingssted opplever en stor endring i kropp og sjel etterpå.

Alice forteller at det er begrenset med plasser til lørdagens foredrag, men at billetter kan bookes på

Kommentarer

kommentarer