– Et 80 minutter langt energitog

Førstkommende helg braker det løs med årets sommershow i Brygga kultursal. Det var en klar og feststemt gjeng vi møtte til en prat tirsdag formiddag. 

De årlige sommershowene i kultursalen har blitt en stor suksess, og forventningene er ikke noe mindre til årets show.
– Det er ingen tvil om at kombinasjonen med Allsang på Grensen og sommershow på Brygga har vært fin. Halden har blitt en flott sommerby, sier Martin Gundersen som er daglig leder i kultursalen.
Det er Starworks som står bak showet, og de kan vise til en lang liste med spennende og spektakulære produksjoner i tillegg til sommershowet. Tore Sergei Myklebust grunnla Starworks for noen år siden, han var blant annet med å bygge opp velkjente Wallmans salonger og har jobbet med Eurovision, Spellemann og Nobelkonserten.
– Det er mye som skjer til helgen med både premiere på showet, Tons of Rock og Mat-og Havnefestivalen. Byen kommer til å koke, det blir gøy, sier Tore.
– Årets sommershow blir et 80 minutter langt energitog uten stopp.

IMG_7743

På scenen kommer det til å stå en god miks av artister som har vært i Halden før og helt nye fjes.
Den aller mest kjente av dem, Hans Aaseth, gleder seg til nok en sommer i Halden. I sommershowet skal han blant annet gjøre et nummer som tar med publikum tilbake til gutterommet hans der han spilte gitar for første gang og fant ut av hva han lot seg inspirere av.
– 90-tallet var egentlig et grusomt tiår, men nå har jeg hørt så mye på det at jeg snart begynner å like på det, forteller han med et smil.
– Vi har med fantastiske sangere og dyktige artister, det er et godt utgangspunkt for å lage et godt sceneshow. Det blir en del nye ting som folk ikke har sett før, og vi har selvfølgelig med skikkelige landeplager.

IMG_7724

De andre som skal stå på scenen er Karen Bernardino, Lollo Gardtman, Fernando Fuentes, Bjørnar Reime og Helen Matsson.
Bjørnar var med på det første sommershowet i 2009 og Lollo har også vært med tidligere.
Karen, Fernando og Helen er helt nye.
– Jeg har vært å sett på tidligere show her i Halden, og jeg gleder meg veldig til å være med på en så fantastisk produksjon, forteller Helen. Hun er fra Strømstad og er standup-komiker. I følge henne selv skal hun ikke synge, i alle fall ikke som hun vet om selv enda.
– Om jeg må synge, så ”nu jävlar, då ska ni få”.

IMG_7727

Sommershowet har ingen rød tråd som handler om et spesielt årstall i år. Det blir en god blanding av kjente og kjære sanger fra forskjellige tidsepoker og sjangre. Blant annet skal de innom en hyllest av Prince, Justin Timberlake, svorsk på svorsk-battle og latino.
En av årets nykommere, Fernando, tar med seg latinsk inspirasjon inn i showet.
– Jeg er perkusjonist så vi skal gjøre noe spennende med Michael Jackson. I tillegg blir det latinske rytmer, det gleder jeg meg veldig til å få med publikum på!

Årets sommershow blir over to helger, den førstkommende helgen og neste helg.
– Showet har solgt bra allerede så hvis man ønsker å kjøpe billetter bør man skynde seg før det blir utsolgt. Folket vil ha show, det er en lett og ledig måte å la seg underholde på, frister Martin.

IMG_7725 IMG_7726

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer