Flytter ut under Tons of Rock

Det er lenge siden Haldens hotellkapasitet ble brukt opp av folk som skal på Tons of Rock. Mange har derfor etterlyst overnatting på det private hjemmemarkedet, og mange haldensere åpner dørene.
Foto: Joachim Bratteli 

Det siste året har bruken av det verdensomspennende nettstedet airbnb.no økt vesentlig. Konseptet er enkelt, de som har en leilighet eller hus å leie ut legger det ut på nettsiden og derfra kan potensielle overnattingsgjester se på de ulike alternativene. I Halden er det flere som leier ut sine leiligheter eller hus, og særlig på sommeren.

En av de som har god erfaring med å bruke Airbnb når han selv er på reise er Espen Holtan. Denne gangen har han valgt å bruke det på hjemmebane ved å tilby det til Tons-publikummet.
– Vi skal jobbe og være på festivalen hele uka, og barna tas hånd om av besteforeldre, så det ble enkelt å finne innkvartering andre steder for vår egen del. Så når all overnattingskapasitet i Halden var tatt bestemte vi oss for at vi også kunne leie ut huset. Vi har skura gulv og la det ut til leie, forteller Espen.
Responsen kom raskt.
– Det gikk ganske radig fra vi postet det til det ble leid ut.

I skrivende stund ligger det flere alternativer ute på Airbnb og det er også flere privatpersoner som har lagt ut tilbud om utleie på sine private facebooksider.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer