En strålende dag i Halden

Idét sola tittet sjenert fram bak skyene i formiddag, ruslet jeg opp gågata og møtte blide folk i alle aldre. I gågatas fulle lengde og bredde kunne man finne alt fra bilutstilling med Østfold Veteranvognklubb til flotte klokker med treutskjæringer gjort av Halden Treskjærerforening. Mange butikker hadde flyttet salget ut i gatene, og vaffeljerna i de mange bodene så ut til å holde seg varme til en hver tid. Jeg snakker selvfølgelig om Haldendagen 2015!

Langs gågata var det massevis av boder med tilbud til både store og små. En av aktivitetene var å lage smoothie ved å tråkke igang en sykkel hos Idd 4H. Det var også muligheter for å få ansiktsmaling, teste el-sykler og  spille ringspill.

Man fikk også testet smaksløkene idag! I tillegg til god mat fra Snadder, Bergstrøm kjøtt og fra Curtisen var det til og med et eget Europeisk matmarked på Torget.

thumb_DSCF5438_1024

Utover formiddag ble det full sol, og i Busterudparken var det et tettpakket program i regi av byjubileets kirkekomité. Jeg tok en rask tur innom deres barne- og familiefestival og fikk blant annet se unge Kasper Lilleby fremføre fin sang.

Det gikk en parade med Fredriksten musikkfestuke fra nord- til sydsiden av byen. Her fikk man se og høre Halden og Idd skolemusikkorps, korene Mixdur og PicoCanto, fire morsomme menn på stylter og fine innslag av Halden Kulturskole i løpet av paraden.

For en strålende dag i Halden!

Karoline Stenberg Henriksen

Kommentarer

kommentarer