10 tips til helgen

Som vanlig byr Halden på et rikt utvalg av opplevelser gjennom helgen.
Her er våre ti tips til hva du kan oppleve. Del gjerne, og kom med egne tips og tilbakemeldinger!
Foto toppbilde: Double Edge Theatre

1. Saturn III
På Overkongen på Fredriksten festning inviteres du til en opplevelse utenom det vanlige. Fra åtte utsiktsposter kan du se på detaljer i landskapet, der du får se forskjellige situasjoner.
Arrangementet er en del av Fredriksten musikkfestuke.

2. Fredrikshald visefestival
Fredag og lørdag arrangeres Fredrikshald visefestival på Halden Mikrobryggeri.  Det blir konserter med mange forskjellige artister, en del av dem er lokale.
En flott mulighet til å oppleve god musikk i hyggelige omgivelser.

3. The Grand Parade
Fredag og lørdag spilles The Grand Parade (of the 20th century) på Brygga Kultursal med Double Edge Theatre. Det er det samme teaterkompaniet som spilte vandreteateret på festningen forrige helg, som publikum trillet topp terningkast på.
Forestillingen lover å ta publikum med på  ”forrige århundres mest ikoniske øyeblikk, som månelandingen, Houdinis spektakulære stunts, mordet på Kennedy og Hitlers brutalisering av Europa. Det handler om individuelle og kollektive erfaringer fra en historisk periode som har sett både vidunderlig fremskritt og massiv ødeleggelse.”

4. Impro på Bryggerhuset
Er du glad i underholdning av det spontane slaget, bør du ta turen til Bryggerhuset syd på fredag. Da er det impro på scenen i regi av Fredriksten Musikkfestuke.

5. Haldendagen
Lørdag 13.juni arrangeres Haldendagen i sentrum. Det blir aktiviteter for store og små, stor parade fra nordsiden til sydsiden, underholdning, Barne- og familiefestival i Busterudparken, Ta sjansen på Tista senter og mye mye mer.

operaperler-2

6. Operaperler fra barokken
Det Norske Blåseensemble inviterer til en musikalsk reise i barokken. De står på scenen på Fredrikshald teater med tidsriktige parykker og kostymer lørdag 13.juni.

7. Barokk på grensen
I Fredrik IIIs hall på festningen blir du tatt med tilbake til 1704. Barokkmusikere og skuespillere gir deg kammerteater lørdag kveld.

8. Råtassen
Er du klar for en skikkelig utfordring på søndag så tar du turen til Ormtjernhytta. Der arrangerer TTIF Råtassen, et terrengløp som innebærer både løping i gjørme og svømming. Her har du mulighet til å teste egne grenser og overraske deg selv.

10556968_10205874168005151_4953733181906758702_o

9. Hagevandring
Økomuseum Grenseland inviterer til vandring i to gamle hageanlegg på søndag; Rød Herregård og Vevlen. En fin søndagstur!

10. Besøk på festningsmuseet
Bruk søndagen til å være ”turist i egen by”, og ta turen innom museet på festningen. Der kan du blant annet se utstillingen «Vi, de privilegerte», en utstilling for, om og av Haldens befolkning til byjubileet.

 

Kommentarer

kommentarer