Varm kveld i en kald tid

I en kald tid, der vi alle kunne trengt en ekstra klem, er det jammen godt å komme inn i et varmt rom fylt med raushet og glede. Sammen for Halden er et sånt rom, og årets konsert i Immanuels kirke bød på like mye varme og glede som den alltid gjør.

Noen mennesker har en enorm kapasitet til å ta vare på andre. Leif Kristiansen og datteren Trine er sånne mennesker. Hvert år samler de musikere, folk og fe til en stor veldedighetskonsert i Immanuels kirke. En kveld i omtanken og varmens navn. Årets Sammen for Halden var like varm og inkluderende som den alltid er!

Arrangørene Trine og Leif sammen med konferansierene Øivind og Trond.

I år tok programlederne turen til Klessentralen for å finne antrekkene til konsertkvelden, i håp om å kunne auksjonere bort klærne og gi Klessentralen litt ekstra cash i kassa. Noen fant seg en dress, mens andre fant seg en fin (eh…) kjole. Møt Elisabeth, datteren moren til Øivind Strøm aldri fikk!

Elisabeth Strøm? Eller Dame Edna?

– Mamma ønsket seg alltid en jente som het Elisabeth, forteller Øivind.  Men sånn ble det ikke. Først kom Dagfinn, så kom Jon Erik, og så kom Øivind. Da sa jordmor: dessverre, der kom det nok en liten snurrebass til. Så da gjør jeg dette til ære for mamma.

BRA-bandet syntes Elisabeth var innmari fin.

For å legge litt press på publikum, ble det en aldri så liten catwalk med lånte klær:

I’m too sexy for my walk. Programlederne forsøker å selge antrekkene sine, og håper tusenlappene ruller inn.

Når man har gjort ting åtte år på rad, har det forlengst blitt tradisjon. Og noen tradisjoner er jo ekstra fine. Som for eksempel når BRA-bandet synger på Sammen for Halden! Dette er et kor som varmer langt inn i sjela, for en gjeng! Her snakker vi ekte sceneglede!

Trine bys opp til dans.
En klem etter dansen!

Nytt av året var Siri & The Coconuts, bandet fra St. Joseph som øver ukentlig i kapellet på utsiden av det gamle sykehuset. Det er alltid like rørende når de fremfører Lean on me; en sang som blir ekstra aktuell på en kveld og i en tid som denne!

Nytt av året var også Ladybirds, som poppet opp med klassisk julesang og en aning poprock.

Ladybirds

Nykomling på Sammen for Halden-programmet i år var også veteranen Hans-Inge Fagervik, en sanger og låtskriver som Leif har et sterkt forhold til. Leif tok sjansen og ringte Hans-Inge, og jammen tok sangfuglen turen til Halden for å synge og spille en drøy halvtime i Immanuels kirke. Leif måtte opp i øyekroken og tørke en tåre flere ganger i løpet av settet, ikke minst under Fagerviks signaturlåt Farvel Marita. Den har nemlig en helt spesiell evne til å sette i gang vannkrana hos den lettrørte Leif.

Hans-Inge Fagervik.

Det har blitt tradisjon nå, at vi møtes i Immanuels kirke i slutten av november for å være Sammen for Halden. Sammenheten har en verdi i seg selv, det er sikkert, men den er jo også et verktøy for å samle inn penger til folk som trenger dem. Hvert år gir nemlig Sammen for Halden overskuddet fra konserten til noen nøye, utvalgte formål. Extra Giverglede for eksempel, som samler inn penger til å kjøpe julegaver til de barna i Halden som kanskje ikke får så mange.

Trond og Øivind stiller opp som konferansierer år etter år!

I år får Skattkammeret halve pengesummen som samles inn. Skattkammeret ligger i det gamle godshuset ved Halden togstasjon, og driftes av Kirkens Bymisjon. Der kan alle som vil låne sport- og fritidsutstyr helt gratis. Og de har mye greier! Der finner du alt fra skøyter og ski, til ryggsekker, liggeunderlag og sykkelhjelmer. Men de trenger jo naturligvis mer utstyr, for utstyr blir slitt og ødelagt. Da kommer Sammen for Halden-pengene godt med.

Det er flere som stiller opp år etter år på Sammen for Halden. Aldora for eksempel! I år hadde dessverre sykdom rammet to av bandmedlemmene, men heldigvis klarte Leif og Trine å skaffe stand ins for anledningen.

Tommy Wærnes og June Holt er supersporty, de stilte opp som stand in på kun TO dagers varsel! Det er ikke verst altså!
Fredrik Sørlie er gitarist i Aldora.

Hvert år bekymrer Trine seg. Kommer det folk? Kommer det mange? Og i år folkens, i år ble det faktisk utsolgt! Det er vel et godt tegn på at far og datter gjør noe riktig.

Trine og Leif.
Linn Laupsa takker for innsatsen. Hun har regnet på saken, og kommet frem til at Sammen for Halden har samlet inn en halv million til sammen!

Takk for nok en varmende kveld, Trine og Leif, dere har jammen fått det til igjen!

 

 

Kommentarer

kommentarer