Ung jazztrio kombinerer jazz og klassisk

Fredag 25. november dukker Philip Granly Trio opp for å spille på Vannvogna!

Philip Granly Trio kontrasterer den klassiske musikkens stramhet med jazzens lekenhet og improvisasjon. Philip Granly skriver all musikken, og trioen starter innspilling av sitt første album i Haldenstudioet Athletic Sound i desember. Granlys komposisjonsmetode er å jakte på de vakre og store temaene fra den klassiske tradisjonen, for så å kaste dem inn i jazz-sentrifugen og se hva som kommer ut på den andre siden. Man vet aldri helt hva trioen kan finne på; så her er det bare å åpne ørene, feste setebeltet og enjoy the ride!

Den kjente jazzanmelderen Tor Hammerø sa følgende om trioen på Trondheim Jazzfestival: «Trioen er så samspilt at det nesten virker som om en av de tre bare kan åpne ei dør for så å se hva som skjer – og det gjør det uten stans. Lytteegenskapene er så åpenbare, empatien likeså, og det førte til mange fine treveis-samtaler.»

Besetningen er den klassiske pianotrioen som Jerry Roll Morton og Nat King Cole var pionerer for, men som særlig Oscar Peterson gjorde kjent. Hemmeligheten er å sitte tett sammen, som ett kammerensemble. Trioen spiller akustisk, uten oppmicing, så her er det duket for en magisk kveld. Foruten pianisten Philip Edwards Granly består trioen av Trym Saugstad Karlsen på trommer og Håkon Huldt Nystrøm på kontrabass. Trym og Philip har spilt sammen på jazzskolen Kråkstad Jazz siden de var 13 år, og de gikk sammen på musikklinjen på Ski videregående skole og begge har studert ved jazzlinja i Trondheim. Håkon har studert ved Norges Musikkhøyskole. Trioen utgjør også ¾ av kompet i Det Nye Norske Storband (NSB).

Konsertstart klokken 19.

Billetter finner du her. 

 


 

 

 

Kommentarer

kommentarer