Ein Nordstoga i livet skulle alle ha!

Odd Nordstoga 19.11.2022

Endelig var det Odd Nordstoga som skulle fylle Brygga Kultursal. Artisten som blant andre, har «Bestevenn», «Svingensongen», «Frøken Franzen», og sangen som får fram tårene hos undertegnede; «Ein farfar i livet». Dette er noen av de mange låtene vi får servert denne novemberkvelden.

Det er knapt et ledig sete i salen, mørket senker seg og på kommer Nordstoga og bandet. Ikke så mye sprell, ikke noe annet enn helt nydelig musikk. Man kan lukke øynene og se for seg norske fjorder, høye fjell og bunad. Sangene, som handler om det nære, ekte og viktige, fremføres så trygt og stødig. Dialekten rammer inn hele opplevelsen, og som norsklærer synes jeg er det er fryd at artister holder på dialekt og identitet. Hva hadde dette vært uten telemarksdialekten? Fattigere, vil jeg tro.

Nordstoga og hans fem bandmedlemmer spiller på minst 10 ulike instrumenter i løpet av kvelden og fremfører perle etter perle. Publikum storkoser seg i hans lune og gode tilstedeværelse. Mellom låtene deler han artige historier om sitt forhold til Halden, om Telemark og forteller at om han hadde hatt mer tid i Halden denne gangen, så hadde han stukket over grensa etter snus. Nordstoga skaper fine øyeblikk med glimt i øyet.

En deilig novemberkveld i kultursalen! Etter endt konsert, reiser publikum seg. Nordstoga skuffet ikke, men innfridde som bare rakker`n!

Takk!

 

Tekst og foto: Cecilie Faugstadmo Berg


 

Kommentarer

kommentarer