Uhuuu, det spøker i Armeen!

Det ligger an til grøss og latter i Armeen når Soria Moria spiller grøssekomedien Det spøker i Armeen denne og neste helg.

Noen bryr seg aldeles ikke om gamle, flotte hus, de vil bare rive alt ned og sette opp nye, digre betongklosser. Rivningseksperten B. Tong har dedikert hele sitt liv til å rive ned gamle hus, for siden å sette opp nye betongmonstre, eller simpelthen bare asfaltere tomta og lage parkeringsplasser. Eller rallybane! Og nå har han festet blikket på den gamle, ærverdige og ubebodde Armeen! O skrekk o gru!

Jonas Borge Stafsengen er skummelt god til å spille ufyselig. Denne gangen er han rivningsekspert, som har revet hus siden han var tre år gammel. Foto: Johannes Granseth

B. Tong skal få seg en aldri så liten overraskelse. Det har seg nemlig sånn, at til tross for at ingen mennesker har postadresse på Armeen, er den absolutt ikke ubebodd! Beboerne i dette gamle huset er nemlig ikke av det levende slaget….

Claudia Barneveld og Hanne Bærkas-Buer er vittige og fjasete spøkelsessøstre. Foto: Johannes Granseth

De fnisete og fjasete søstrene Else og Marie er de morsomme småspøkelsene som lever sine bekymringsløse spøkelsesliv uforstyrret inne i Armeen. Helt til den ufyselige B. Tong kommer og skal rive hjemmet deres. Og han kommer ikke alene! B. Tong har jo med seg sine Dum og Dummere assistenter Gunda G. Ress og Skule. B. Olle. Sistnevnte gjør naturligvis ikke annet enn å ete.

Dumme rivningsassistenter: Gunda G. Rest (Mona-Kristin Arneberg) og Skule B. Olle (Marie Thomasrud). Foto: Johannes Granseth

Spøkelsessøstrene blir bestyrtet når de oppdager rivningsplanene, og skjønner at de er i ferd med å miste hjemmet sitt. Men hvordan i alle dager skal de stoppe den nådeløse og rivegale B. Tong? De henvender seg til Armeens grand ole’ madame Abelone; det skumle og humørsyke spøkelset som har residert i huset siden tidenes morgen.

Abelone (Sissel Charlotte Ruud).  Foto: Johannes Granseth

Det ligger an til bråk i Armeen. Klarer spøkelsessøstrene å lure gamle Abelone til å stå sammen med dem mot B. Tong og hans ubrukelige rivingsassistenter? Og hvem er denne vittige klodrianen av en kommuneansatt som stadig kommer svømmende nedover Tista? Han har en viktig beskjed,  men siden han alltid kommer vannveien blir overleveringen av beskjeder vanskelig.

Martin er alltid morsom! Denne gangen spiller han et svømmende bud. Foto: Johannes Granseth
Foto: Johannes Granseth

Hvordan skal dette gå? Og er egentlig den gamle Armeen råtten og rivningsklar i henhold til kommunal rivningsplan? Alle disse spørsmålene og flere til må du faktisk finne ut svaret på sjøl, for lørdag 26. november klokken 17 kan du nemlig gå på Armeen i Tistedal og se Det spøker i Armeen! Ting utvikler seg i retninger man ikke skulle tro på forhånd, og situasjonen blir både latterlig og (nesten) skummel!

Billetter bestilles på: soriamoriateater@gmail.com
Antall + Dato + Klokkeslett
Eller så kan du ringe telefon: 97317383
Pris per billett: 175 kr

I rollene: 

Det svømmende distriktsbud: Martin Kingsrød Larsen

Herr B. Tong: Jonas Borge Stafsengen

Else: Hanne Bærkas-Buer

Marie: Claudia Barneveld

Skule b. Olle: Marie Thomasrud

Gunda G. Ress: Mona-Kristin Arneberg

Abellone: Sissel Charlotte Ruud

Herr Røsk: Christo Matheson

Kommentarer

kommentarer