En heks i kultursalen

Det var latter fra første stund da Riksheksa Sigrid Bonde Tusvik dro i gang sin standupforestilling i kultursalen fredag kveld.

Sigrid Bonde Tusvik er frekk i kjeften som få. Forfriskende frekk. Hun holder ikke tilbake på noen av f***-ordene. Virkelig ikke. Sigrid har også publikum i sin hule hånd fra første f***. Dama er hysterisk morsom.

Heks on the beach er Sigrids første solo standupshow, og navnet kommer fra alle hennes konfrontasjoner og protester rundt tradisjonelle kjønnsroller i kommentarfelt på sosiale medier, noe som har gitt henne det ærefulle stempelet Riksheks. En tittel Sigrid bærer med stolthet.

Sigrids ektemann Martin har fått gjennomgå i løpet av Sigrids karriere, og denne kvelden er intet unntak. Til tross for han har attributter som gjør ham umulig å forlate er det mange udugelige sider ved ham som skal trekkes frem denne kvelden. Ikke bare foretrekker han FIFA og sjokomelk fremfor å oppdra sine egne barn, han tror doen er selvrensende!

Sigrid er feminist på sin hals, og en helaftens standupkveld med Sigrid Bonde Tusvik fordrer minst et par feministiske temaer med humoristisk vri. Vi får som forventet! Kvinnekamp skal kjempes på flere felt: I journalistikken! I medisinsk forskning!

Barna hennes, og forøvrig barn generelt, spares heller ikke. Datterens spisevaner gjennomgås, hun har en evne til å putte det meste i munnen. Latteren bølger over publikum når Sigrid beskriver en situasjon der hun må ringe legen for å spørre om det er farlig å spise på et pinnsvinkadaver!

Koronapandemien blir naturlig nok et tema – her legger Sigrid vekt på et svært aktivt kommentarfelt i sosiale medier, med folk som tar på seg jobben å passe på hva alle andre gjør og ikke gjør – hvilket egentlig er å ta på seg jobben til FHI. Det ble også gjort en hysterisk morsom og fullstendig korrekt parodi på Bent Høie. Publikum brøler av latter.

Influenserne står som vanlig laglig til for hogst. Med sine beautytips og sjargong er de lette ofre for Riksheksa. Og influensere dere ute:  se opp for «likes» fra Sigrid Bonde Tusvik. Har hun Liket noe du har gjort, så er det mest sannsynligvis noe hun har gjort med den midterste fingeren.

Være seg det spøkes om Burka, nikab, hijab, endiometriose, drapstrusler ,Tiktok-ifluensere, kjendissladder, barne-TV, politikk, kvinnekamp , familieliv eller sin tidligere nabo Chica Karoli er det kjempemorsomt, fengende og utrolig bra.

Stående applaus og koronafullsatt sal!

 

Kommentarer

kommentarer