Marit Østli Trønnes med ny julelåt

Forrige lørdag slapp Marit Østli Trønnes ei skikkelig stemningsfull julelåt på Spotify. Og denne gangen har hun jammen kostet på seg en musikkvideo også! Den kan du se lenger ned i saken.

Om ikke så lenge går vi inn i julemåneden, der nye barndomsminner skal skapes og gamle minner om den magiske barndomsjula hentes frem fra glemselen. Og det er nettopp barndomsminnene Marit Østli Trønnes henter frem med sin nye rockejulelåt Jula 1977.

– Jeg har jo laget julesanger før, forteller Marit, jeg var med på Thorkild Lindskog juleplate i 2016 med låta Julens magi. Den handlet om jula da jeg var fire år. I Jula 1977 har jeg blitt ni år gammel, så her har jeg hentet frem juleminner fra en annen tid. Jula har ikke vært lett de siste årene, jeg må helt tilbake til min egen barndom for å skrive en julesang. Jeg måtte finne frem barnet i meg og fremkalle minner fra den tiden.

Jula 1977 tar frem minner om jula slik den var da pyntingen av butikkvinduene i Halden sentrum var en stor happening i desember, og jula begynte for alvor da man kunne hente ut juleposteren fra Hjemmet og henge den opp på veggen.

– Jeg husker godt at vi unger dro ned til byen for å se på utstillingene i vinduene på butikkene i byen, forteller Marit. I vinduet hos fargehandelen på Sydsiden hadde de et leketog som gikk rundt og rundt, det butikkvinduet var ett av de fineste i byen. I en annen butikk hadde de en nisse som sto og nikka, det var helt magisk.

Andre juleminner som står sterkt for Marit er det å stå i ungevrimmelen for å få godtepose fra nissen på julegateåpningen, og ikke minst det å se på tegnefilmer på svensk TV om morgenen.

– De hadde jo ikke tegnefilmer på NRK om morgenen da jeg var helt liten, det kom først senere. Jeg husker godt at vi kikka på tegnefilmer på morgenen på julaften, noe av det morsomste var Scooby Doo.

For dette låtslippet har Marit rett og slett spandert på seg en musikkvideo som skal akkompagnere den nye julelåta. Den kan du se her!

Det er Nordic Media Lab som har laget musikkvideoen.

– Jeg er veldig takknemlig for de som har stilt opp for denne videoinnspillingen, sier Marit.

Til videoen fikk Marit låne fem barn (fra samme kohort), en togbane av John Steinar Strøm, et utstillingsvindu i gågata av Monia Berger på Veslefrikk barneteater, og diverse bandmedlemmer. Møbler og 70-tallsrekvisitter har hun og slekta funnet frem fra kjeller og loft.

– Min søster Mariann har hjulpet meg å skape et rom med 70-tallspreg, forteller Marit.

Du finner også Jula 1977 på Spotify:

Produksjon på Jula 1977

Tekst og melodi: Marit, med litt hjelp av Magne Skibsted Jensen.
Vokal: Marit
Backing vokal: Magne og Erik Damberg 
Produsent, arrangement og instrumenter: Erik Damberg 
Mastring: Morten Lund
Video: Nordic Media Lab

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer