En foto-vlogger på Hofgårdløkka

Han ble født i Sør-Afrika, vokste opp i Karibien og England, og endte opp her i Halden. Nå sitter Clifford James på Hofgårdløkka og lager Youtube-filmer om foto.

Cliff begynte å ta bilder da han var sju år. Fotolidenskapen ble født da familien flyttet til Karibien.

-En av de amerikanske studentene der nede ga meg et engangkamera, og så begynte jeg å ta bilder med det. Jeg likte det med en gang.

Etter det var fotognisten tent. Men det gikk mange år med småkameraer og analoge forhold før han fikk sitt første kvalitetskamera. Familien flyttet til England da Cliff var ni. Cliff tok bilder med morens kamera. Da han var atten møtte han norske Maria.

Cliff hadde blitt tjue før han fikk sitt første digitale kamera med et skikkelig objektiv. Det kjøpte han her i Halden, etter at han og Maria hadde flyttet hit i 2009. Da våknet fotointeressen for alvor.

-Jeg leste tre bøker om foto i uka, forteller Cliff, og satt og så på hvordan fotografene gjorde på Youtube. Jeg slukte all informasjon om foto jeg kunne få. Og så tok jeg bilder hele tiden.

Første betalte oppdrag

Det var først i 2016 at Cliff fikk sine første betalte oppdrag. Da hadde han allerede tatt bilder for Brygga kultursal en stund. Du har kanskje sett ham der på konsert, snikende langs veggene med kamera i hånd. Plutselig dukket de betalte oppdragene opp. Familiebilder, promobilder og pressebilder. Til sommeren skal han skyte sine første bryllupsbilder. Cliff startet eget fotofirma.

Cliff tok Henning Kvitnes’ pressebilder i 2017.
Cliff tar familiebilder på bestilling også.

Fotokanal på Youtube

Nå har Cliff startet sin egen Youtube-kanal. Her viser han hvordan han tar bilder, og hvordan de redigeres. Han fokuserer på landskapsbilder, konsertbilder og portretter. Men han lager også innslag der han tester fotoutstyr som er nytt på markedet.

-Det er mange som spør meg om kvaliteten på nytt utstyr, så på kanalen min kjører jeg tester med nye kamerahus og objektiver. I tillegg har jeg hatt Photoshop-tutorialer. Det er veldig gøy å vise folk hvordan jeg tar bilder, og hvordan jeg redigerer. Det er så mange måter å ta et bilde på, og folk vet ikke alltid hvordan de skal begynne. I tillegg lærer jeg selv mye nytt om filming. Det har jeg ikke holdt på så mye med før.

Siden han startet kanalen i høst har Cliff laget rundt tretti Youtube-innslag.

-Jeg lager et nytt innslag hver uke, forteller Cliff, kanskje mer.

Se Cliffs foto-vlogginnlegg fra forrige uke her:

Det tar tid å være foto-vlogger.

-Jeg bruker jo ofte flere timer på å ta bildene, med filming og alt, forteller han. Og så skal det redigeres. Jeg kan bruke opp til sju timer på et innslag. Men jeg gjør det fordi det er gøy, og fordi jeg lærer masse selv også.

Cliff har alltid med seg kameraet.

-Skal vi på lekeplassen med barna, så tar jeg med kameraet. Alt for mange ganger har jeg opplevd et kjempebra motiv, og så har jeg ikke hatt med kameraet. Så nå er det alltid med. Foto er min store lidenskap, det er en stor del av hvem jeg er. Jeg har foto i bakhodet nesten hvor enn jeg går.

I 2009 giftet Cliff og Maria seg, og i 2013 kom tvillingene Ruben og Bella. Cliff har alltid med seg kamera når familien er ute på tur.

Har du lyst til å lære litt om foto? Følg med videre, KanDusi skal dele fra Cliffs Youtubekanal på fast basis fremover.

Les mer om Cliff på hans hjemmeside eller følg ham på Facebook. Og så må du selvfølgelig abonnere på hans Youtube-kanal

 

Cliff tok flere fantastiske bilder av Astrid S på kultursalen i høst.
Mølen.
Cliff liker å ta bilder av dyr også. Dette rådyret fant han i egen hage på Hofgårdløkka.
Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer