En finfin kveld på Risum

Å jadda, vi kan lene oss trygt tilbake og puste ut, kulturlivet i Halden vil fortsette å blomstre. Neste generasjons kulturutøvere står nemlig på springbrettet oppe på Risum og er straks klare til å erobre verden.

For det femte året på rad inviterte musikk og drama på Risum til konsert til inntekt for Hand2Hand. En kveld på Risum er en kveld i veldedighetens navn. Det er jo derfor elevene lager denne kvelden; for å samle inn penger til Hand2Hand og prosjektet i Romania. Men når disse folka lager veldedighetskonsert er det ikke bare to- tre tilfeldige syngedamer som reiser seg opp og lirer av seg en tryckare. Hånei. Her trakteres instrumenter på imponerende nivå, her danses det så du kjenner klumpen i halsen og her synges det så gåsehuden nupper seg nedover armene.

Dansenumrene på disse kveldene er ofte sterke, og gjerne et slags innlegg i samfunnsdebatten. Dette året var intet unntak, og intronummeret er som en knyttneve i magen. Man begynner jo å lure på hva vi holder på med her på jorda, og hvordan vi egentlig oppfører oss mot hverandre.

Folk er mest opptatte av telefonene sine i intronummeret. Et ganske greit bilde av verden, vil jeg si.

Etter intronummeret var tonen satt, og den tonen plukka Tiril ganske greit opp med en nydelig versjon av Gabriellas sång. Og så fortsatte det bare, med en akkurat passe blandings av musikk og teater, alvor og humor. Den alltid like morsomme Martin hadde med seg en like så vittig Eline på en gammel Hege Schøyen/Kjersti Holmen-sketsj.

Martin og Eline var morsomme sammen i nummeret “Fra barn til gamle damer”.

Magnus Kallar må være neste generasjons Freddy Holm, han veksler mellom trommer, elgitar, kassegitar og vokal uten å tilsynelatende anstrenge en muskel.

Blue Box låter fett på “En kveld på Risum”.

Det er rett og slett ganske moro å sitte i Blackboxen på Risum torsdag kveld. Og det synes Hand2Hand-Tom også.

-Jeg synes disse ungdommene er så flinke, sier Tom, og tenk for en innsats de gjør for andre! De har lagt ned sinnsykt mye arbeid i det her, og takket være dem får barnehjemsbarn i Romania dra på sommerleir i sommer. Det er vanvittig rørende.

I år skal altså de innsamlede midlene gå til å sende barnehjemsbarn på sommerleir. Blant annet.

-Noen av disse barna er gatebarn som bare har blitt henta på gata og plassert på barnehjem, forteller Tom, tenk for en opplevelse det blir for dem å få dra på sommerleir!

Sommerleiren skal Tom og Hand2Hand mekke selv. De skal ordne aktiviteter og de skal ordne leker. Det andre prosjektet pengene skal gå til er et prosjekt som heter Utdanning, helse og sikkerhet, som elevene på Halden videregående skole allerede er i gang med.

-Her har Halden videregående skole allerede vært nede med fem elever og to lærere og satt opp en IT-avdeling på skolen i området Voartopele De Sus i Romania, forteller Tom.

I tillegg skal Hand2Hand sponse Voartopele De Sus med både brannbil, sykebil og språkopplæring.

-Jeg har trua på å gi folk den hjelpa som gjør at de kan hjelpe seg sjøl videre, sier Tom.

Tom Andreassen, still going strong som primus motor for Hand2Hand.

Se flere bilder fra En kveld på Risum på KanDusis Facebookside.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer