Tips til helgen

Denne helgen kan du gå på åtte konserter i Halden by. Ikke verst, hva? Eventuelt kan du ta deg en tur på spøkelsesvandring, teater eller stand up. Det er mye å velge i med andre ord.

Fredag klokka sju sparker komiker Are Kalvø helgen i gang med sitt stand up-show: Hyttebok frå helvete. Are er ikke en naturens mann, og det skal han snakke morsomt om på kultursalen fredag kveld. Klokka 19 starter også blandakoret Mixdurs jubileumskonsert i Black Box. 

I Immanuels kirke skal kongen hylles fredag kveld, og da snakker jeg ikke om Harald, men om Elvis. Det er Elvis-tolkere av ypperste klasse som inntar kirken fredag med sitt show In memory of Elvis Gospel, og det dreier seg selvfølgelig om Paal Flaata, Stephen Ackles og Vidar Busk.

Klokka 21 går særpebandet Ed, Edd og Eddy på scenen på Feelgood for å spille indierock/fuzzpop et par timer. Hvis du foretrekker god gammaldags rock fremfor indierock kan du velge å gå ned på sydsiden i stedet, der skal nemlig Norsk Americana Forum bruke et par timer på å spille Jerry Lee Lewis på Bryggerhuset. Tom Skjeklesæther er konferansier.

Lørdag

På lørdag åpner Frivilligsentralen dørene for Gratis Jazzkafé med de nye Never Too Late klokka 14. Never Too Late jazzer frem til 16. Klokka 18 står Tommy klar ved kranene på Høna, der er det atter en Ølsmakingskveld på tapetet.

På lørdag kan du også ta deg en tur på Elisabeth Dues Smykkeutstilling på Galleri WendA. Utstillingen er åpen fra 10 til 16 både lørdag og søndag.

Hvis du ikke fikk med deg Mixdurs jubileumskonsert på fredag får du en ny sjanse lørdag kveld, nærmere bestemt i Black Box klokka 19. Klokka 19 går også startskuddet for den uhyggelige skrekkvandringen Skrekk og Gru med Veslefrikk på festningen.

The Twang-O-Matics har jobba med plata «The Wild and Exotic Sounds of The Twang-O-Matics» i tre år nå, og på fredag skal den slippes med et smell på Grensen Burger Bar. Slippkonserten begynner klokka 20. Rett nedi gata setter Stone Cold Fire i gang på Kongens Brygge klokka 21.30 med sitt Revitalized party, og de lover «full fart, energi og høy allsangfaktor» lørdag kveld.

På den andre siden av torget blir det garantert også høy allsangfaktor med Thore Pettersen fra klokka 22 og utover. Denne gangen skal Thore synge Bruce. På Bryggerhuset.

The Twang-O-Matics twanger på Grensen Burgerbar lørdag kveld.

Søndag

På søndag kommer Riksteatret til byen, denne gangen med kritikerroste teaterstykket Tung tids tale. Teateret er basert på Olaug Nilssens bok ved samme navn.

Det foregår i rolige former på kultusalen søndag kveld, men det gjør det ikke på Reis. Der skal nemlig Daniel Romano gå på scenen klokka 20 og spille pønk et par timer. Romano er for tiden aktuell med plata «Silent Rave».

God gjørehelg a dere!

 

Forsidefoto: Nina Røsnæs.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer