Driver butikk til inntekt for Veslefrikk

Monia Berger-Lund og datteren Ylva har startet Veslefrikks egne lille butikk i gågata. Showroom 13 selger alt fra godteri og leker, til kunst og klær. Inntektene går til Veslefrikk Teaterverksted.

Det begynte med et skattekart. I våres laget Monia og Ylva en skattejakt på festningen, til glede for store og små. Så tenkte de at det kanskje var lurt å ha et utsalgssted for kartene til skattejakten, og hvorfor ikke benytte lokalene de allerede leier i gågata!

– Vi ville åpne dørene for folk som vil kjøpe skattekart og billetter, forteller Ylva. Men så tenkte vi: Er det noe mer vi kan gjøre i dette lokalet, siden vi allikevel skal ha åpent hver dag?

Ideen om å starte en liten nisjebutikk til inntekt for Veslefrikk dukket opp. Monia og Ylva spurte barna i Veslefrikk hva de syntes de skulle selge i butikken.

– Det kom mange forslag, ler Ylva, de ramset opp både leker, kostymer og godteri. Jeg og mamma skrev ned og laget lister.

Dermed ble det godteri og leker i butikken. Ylva og Monia så på kundene som gikk forbi i gågata, det var mange damer som ruslet forbi på dagtid. Kanskje de skulle selge klær også?

– Det var mange damer som kom inn og lurte på om vi hadde klær, forteller Monia, så da begynte vi å ta inn det. Jeg begynte å tråle nettet etter kvalitetsklær, gjerne noe som ikke blir solgt her i byen fra før.

Vips, så var det flere stativer med både sommerkjoler og bluser også. Butikken vokste. I tillegg til klær, is, godteri, leker og bøker har Monia og Ylva tatt inn varer fra lokale kunstnere!

Kunst fra Saphir Bliss Klevmo.
Inga Cecilie Løchen selger hjemmelagde kort i butikken!
Tom Berger selger sine malerier.
Du kan også få kjøpt gullsmed Varg Kjeholts smykker i Veslefrikkbutikken.
Linda Marie Dahl selger sin kunst i Showroom 13.
Kjoler! Foto: Showroom 13.

Alle inntektene fra Showroom 13 skal gå til Veslefrikk Teaterverksted!

– I utgangspunktet hadde vi bare tenkt til å ha åpent i sommer, forteller Monia, men nå tenker jeg at vi fortsetter å drive butikken etter det også.

Showroom 13 er åpen fra 10-16 fra mandag til lørdag, og er åpen i hele sommer.

Kommentarer

kommentarer