Donerte 50 000 til Kirkens Bymisjon Halden

Fredag fikk Henning Kvitnes utdelt Lions Tulipanpris på 50 000 kroner for sitt engasjement for Kirkens Bymisjon. Henning donerte pengene videre til Kirkens Bymisjon Halden.

Det var Lions på Lambertseter som nominerte Henning Kvitnes til Lions Tulipanpris for 2019. Tulipanprisen er overskuddet fra Lions Tulipansalg, og prisen er ment som en anerkjennelse til mennesker som har gjort en ekstra innsats for barn og unge. Henning på sin side syntes Kirkens Bymisjon Halden skulle ha pengene. Dermed fikk Trond Henriksen bli med Henning på Lions Riksmøte på Gardermoen fredag, og ta i mot pengegaven på vegne av Kirkens Bymisjon Halden. Trond er ufattelig takknemlig, både for pengegaven og for Hennings engasjement.

-Tulipanprisen er en stor anerkjennelse, forteller Trond til KanDusi. Henning fortjener en sånn anerkjennelse, han har jo stilt mye opp for Kirkens Bymisjon. Han har samla inn mye penger til oss via både CD-salg og konserter. Han brenner for både ungdomsprosjektet og kaféen på stasjonen. Henning sa til meg at det var veldig naturlig for ham at denne prisen gikk til oss, siden innsatsen han har gjort for oss her i Halden faktisk skaffa ham den nominasjonen.

For Trond ble både prisutdelingen og turen inn til Gardemoen en fin stund.

-Det var veldig fint. Jeg blir jo rørt, og jeg er som kjent dårlig på å takle store følelser i offentlige rom. Men du vet, det å få dele en biltur tur retur Oslo med Henning er en opplevelse i seg selv. Han er så reflektert, og utrolig interessant å snakke med.

Trond synes Henning fortjener ros.

-Henning er ikke noe glad i skryt han vet du, men jeg skryter litt av ham allikevel. I en av sangene sine sier Henning «ikke all lykke har sin pris, raushet er et glimt av paradis». Akkurat det synes jeg er så fint. Henning er så raus, og deler gjerne litt av seg sjøl med dem som trenger det aller mest. Det forteller litt om hvor stort hjerte han har.

Den rause donasjonen skal deles likt mellom kafeen og ungdomsprosjektet.

-Pengene kommer godt med, sier Trond. Her i kaféen vil pengene gå først og fremst til mat. Tjuefem tusen, det er jo over to tusen matretter det. I ungdomsklubben vil pengene gå til aktiviteter, vi reiser jo på turer og finner på ting sammen.

Trond føler seg beæret over pengegaven fra Henning.

-Det er en stor anerkjennelse for jobben vi gjør her nede, et enormt klapp på skuldra. Men vi hadde ikke fått det til uten hjelp fra de frivillige, så dette er en pris som går til alle dem som har gitt en del av seg sjøl til bymisjonen.

 

Forsidebildet viser Leif Aslaksrud fra Lions Lambertseter, Trond Henriksen, Henning Kvitnes og Bjørn Zarbell fra Lions Norge. Begge foto: Privat.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer