Walker was in the house

Walker House rocka utescenen på Kongens Brygge fredag kveld!

Walker House er Haldens ferskeste rockeband, og fredag var endelig dagen kommet for bandets releasekonsert for det selvtitulerte debutalbumet Walker House. Endelig skulle bandet få spille låtene sine live for haldenfolket.

Regnskyene har seilt av gårde og Halden havn ligger badet i kveldssol når Walker House tar plass bak instrumentene på Kongens fredag kveld. Bandet åpner med et smell, Walker House-trøkket bølger over indre havn så vannet kruser seg mellom bryggene og de gjenværende måkene stikker til Hvaler. Frontmann Magne Skibsted Jensen alene har nok energi til å skremme alle fugler til sjøs.

Magne Skibsted Jensen: En Duracell-kanin. Foto: Ellen Midtfjeld.

Det er jammen godt at Walker House gikk lei av cover-livet og bestemte seg for å lage egen rock. For de lager rock som funker utrolig bra live. Lydbildet er adskillige hakk mer raggete, rått og frisluppet på scenen enn på plata, låtene kler livedrakta særs godt.

Walker House ser ut til å trives godt på scenen. Man skulle ikke tro at dette bandet aldri har spilt sammen på scenen før, de er så samkjørte som et gammelt ektepar. Dette til tross for at både trommis og bassist er nykomlinger i bandet. Magne er den fødte frontmann, han gir alt på scenen og energien smitter over på oss i publikum. Og vi snakker om gode instrumentalister her altså, disse gutta kan instrumentene sine!

Øyvind Braaten spiller fletta av gitaren sin. Foto: Ellen Midtfjeld.
Vidar Eilertsen holder takta og løfter låtene opp til taket med sin eminente tromming. Foto: Ellen Midtfjeld.
Bassist John Kamphaug steppa inn da forrige Walker House- bassist ga seg, og John fyller de skoa ganske så godt. Foto: Ellen Midtfjeld.
Keyboardmann Svein Andersen sitter på tronen sin og besørger synth-soundet med største selvfølgelighet. Foto: Ellen Midtfjeld. 

Åh, det er digg rock det her. Det er en del åttitallsvibber ute og går, og bandet henter helt klart inspirasjon fra mange ulike rockesjangre. Det gjør at setlista føles variert og spennende, den ene låta er ikke lik den andre. 16 låter blir det, men det føles som sju. Det blir aldri kjedelig.

Det var bra respons fra publikum på Kongens fredag kveld. Foto: Ellen Midtfjeld.

-Mere, mere, lyder det taktfast fra publikum etter siste låt.

Hadde det ikke vært for at Walker House måtte gi seg 10.30 av hensyn til nabolaget, så hadde det nok blitt både to eller tre ekstranummer til. På den annen side, den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. Og forgjeves venter nok ikke den som vil se Walker House live igjen. Noe sier meg at vi vil se dem rocke Halden snart igjen.

Vi gleder oss til fortsettelsen!

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer