Det Norske Blåseensemble med suksess i Nord-Norge

To anerkjente festivaler i Nord-Norge fikk i helgen besøk fra Halden og Det Norske Blåseensemble. Nordlysfestivalen i Tromsø og Ilios festivalen i Harstad melder om flotte konserter, god Haldenreklame og fornøyde publikummere.
Foto toppbilde: Nordlysfestivalen

Improvisasjon og folkemusikk for 400
Nordlysfestivalen startet opp i 1988 i Tromsø, og har gjennom årene utviklet seg fra en liten klassisk musikkfestival til dagens tidagers musikkfest. For første gang var Det Norske Blåsensemble invitert til den anerkjente festivalen. Sammen med spellemannsprisvinner og felespiller Ragnild Furebotten, saksofonist Torben Snekkestad og perkusjonist Helge Norbakken presenterte ensemblet musikk i krysningen mellom våre folkemusikktradisjoner og improvisasjonsmusikk. Under dirigent Geir Lysnes ledelse fikk over 400 glade publikummere oppleve ensemblet fra Halden.

RAGNHILD&TORBEN Nordlysfestivalen_FotoNordlysfestivalen _ 3
Foto: Nordlysfestivalen

Fullt hus for Zappa
Etter en forflytning på 30 mil fra Tromsø til Harstad var det ny-musikk festivalen Ilios som fikk besøk av ensemblet. Ilios festival for ny Musikk har med sine drøye 20 års eksistens utviklet seg til å bli en av landets mest etablerte og større festivaler for ny musikk. Orkesterets kritikerroste Zappa -produksjon ble fremført for sitt hittil nordligste publikum. Et fullsatt Harstad kulturhus fikk oppleve Frank Zappas musikk i heftige arrangementer for brass og slagverk av ensemblets trompetist Stian Aareskjold. Fra publikum ble det meldt om topp stemning i salen.

ZAPPA ILIOSfestivalen_fotoILIOS
Foto: Iliosfestivalen

Magisk opplevelse med skrekkfilmmusikk
På Iliosfestivalens siste dag kastet orkesteret notene og improviserte musikk til skrekkstumfilm klassikeren Nosferatu. Nosferatu er løst basert på boken Dracula og regnes som en av de mest betydningsfulle stumfilmgrøssere fra 20-tallet. Med filmen vist for publikum og musikere improviserte orkesteret og dirigent Geir Lysne seg igjennom den 1 time og 40 minutter lange filmen. Arrangøren av festivalen melder tilbake om «Magisk avslutning på Iliosfestivalen 2016».

NOSFERATU ILIOSfestivalen_fotoILIOS _ 2
Foto: Iliosfestivalen

Haldenambassadører
Direktør i Det Norske Blåseensemble Geir Rebbestad oppsummerer helgens festivalopplevelser med stor entusiasme.
– Det å bli invitert til festivalene i Nord-Norge er en stor anerkjennelse for orkesteret. Vi får jobbet med vårt satsningsområde sanntidsmusikk på nye arenaer og for et nytt publikum. Et publikum som også blir kjent med orkesteret fra Halden og våre fantastiske musikere. Ekstra gøy er det selvfølgelig med mye publikum og flotte tilbakemeldinger fra både festivalarrangører og publikum.

Artikkelen er levert av Det Norske Blåseensemble.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer