Ønsker velkommen til Brettspillfest

19.-21.februar arrangerer Halden Brettspillklubb Brettspillfest hos Den gamle kommandant på Fredriksten festning. Det blir spill for både små og store.

Brettspillfesten begynner å bli en tradisjon, dette er femte året på rad.
– Hele helga kan alle som ønsker å spille, turnere eller lære mer om brettspill komme på festivalen, forteller Aasmund Kaldestad i brettspillklubben.
Det begynner på fredag med et vorspiel, der medlemmene i klubben lærer bort spill til alle som vil lære nye og enkle familiespill. ”Kampen om Fredriksten” er et av spillene de gjerne vil lære bort til flere.
– Det er stas å slå et slag for brettspillet. Det er sosialt, spennende og trimmer de små grå, sier Kaldestad. Han liker godt spill som ikke tar for lang tid, gjerne de som har en klart definert spilletid med for eksempel et gitt antall runder.

12666326_10153867858220833_421135627_n

Både lørdag og søndag er det frispilling. Det betyr at man kan velge mellom flere forskjellige spill og får muligheten til å lære mye om mange nye spill.
Lørdag kl. 13 blir det turnering i Doodle city. Det er et familiespill med denne beskrivelsen:
” Ved å tegne et nettverk av veier på sitt spillark, skal spillerne bygge en by og prøve å score poeng for sine hoteller, butikker og drosjer – alt mens man unngår forurensning. Å få et ideelt veinett er langt fra enkelt, og før hvert spill settes noen veier opp tilfeldig, slik at hvert spill blir unikt.”

Søndag blir det Norgesmesterskap i brettspillet Kampen om Fredriksten. Det er tredje gangen det arrangeres, og Kaldestad håper på god oppslutning.
– Jeg håper alle brettspillinteresserte i Halden stiller opp. Velkommen til en helg med masse spill og moro!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer