Juleselskapet er i teateret!

Fredag er det premiere for Juleselskapets jubileumsforestilling Nøtteknekkeren i Fredrikshalds Teater! Nå har de flyttet inn i teateret, og øver for fullt mot den store dagen.

Endelig har Juleselskapet flyttet inn i teateret. Med kulisser, kostymer og store og små folk. I foajeen står tinnsoldater utskåret i tre lent opp mot veggen, noen er ferdig malt – andre ikke. Det er kostymer, kulisser og sko over alt. Når jeg går innover i rommene finner jeg folk bøyd over symaskiner, halvferdige kostymer henger på alt som står stille.

Inne i salen er alle barna på scenen:

Har du sett så søte barn før? Husk å ta med Kleenex, ellers går det hardt ut over genseren.

Regissør Geir Andersen er over alt. Han fyker frem og tilbake foran scenen, og plutselig er han borte. Så dukker hodet hans opp i kulissene. Brått sitter han på et sete ved siden av meg i salen. Han er Hakke Hakkespett på julaften.

Geir i teateret:

 

 

Men de fleste kjenner nok Geir best sånn som det her:

Geir Andersen.

Kanskje det er noen der ute som ikke vet hva Nøtteknekkeren handler om? Det er jo opprinnelig en ballett, og alle går jo ikke og ser ballett. Her har du handlingen kort oppsummert:

Jula er i fare! Den onde Rottekongen har bitt julenissen, og sendt ham i koma! Ikke bare det, men Rottekongen har rappa julenissens kart også. Det magiske kartet, som gjør at nissen kan reise jorda rundt på null komma svisj på julaften. Med kartet kan Rottekongen få verdensherredømme! Heldigvis kommer kokkedatteren Marie nissen til unnsetning. Sammen med en nøtteknekker som har våknet til live reiser hun av gårde for å finne tre gyldne julenøtter som kan redde nissen ut av koma. På veien er de innom Porselenia, Nøttegeneralens land og Lekeland. Og det skjer ikke uten dramatikk….

Ketil Ravneng og Lineve Skjelin har hovedrollene som henholdsvis Nøtteknekkeren og Marie.

Etter en full gjennomgang av musikalen er det pause. Skuespillerne skal spise, og etter pausen skal de gå gjennom scener Geir vil se nærmere på.

Regissøren er fornøyd med å ha flyttet inn i teateret.

– Det føles som det var i går at vi var her sist. Men det er jo faktisk to år siden nå. De første dagene vi gikk her kjente jeg virkelig på gleden over at vi endelig får være her i teateret igjen. Det er det beste stedet å spille, det finnes ingen bedre.

Fredrikshalds Teater: det beste stedet å spille teater! Her ser du lekene som prøver å vekke julenissen (Marcus Hannestad).

Juleselskapet har som vanlig øvd i hele høst, de er godt forberedt før de flytter inn i teateret.

– Det gjenstår naturligvis mye, sier Geir, men vi er absolutt i rute til premieren.

Regissøren er strålende fornøyd med ensemblet.

– Vi har fått med oss de beste i byen. Og det gjelder alle, fra skuespillere, til folka på lyd og lys og kostymegjengen. Alle de voksne skuespillerne er erfarne folk, de bidrar masse på ulike måter. Og så har vi en haug med flotte barn! Vi har en del førstereisbarn også, og noen av dem er ganske små. De er flinke alle sammen. Vi har også med 12 dansere fra Halden danseskole, som tilfører masse!

Flotte barn.

Geir skryter av kostymelaget sitt.

– Vi er 35 skuespillere på scenen, og alle sammen har spesialsydde kostymer. Vanligvis har vi mye gjenbruk i forestillingene våre, men absolutt alt til denne musikalen er nylaget.

Ute i et av siderommene sitter kostymeansvarlig Mariette Mellegård og syr for harde livet, godt hjulpet av Jeanett Skovrand, som sitter bøyd over en egen symaskin på den andre siden av bordet. Kostymeveteranene Gerd Arntzen og Merethe Brække har bidratt med spesialsying av fly, troll i eske og jojoer og alt mulig rart:

Har du sett på maken? Jojo og fly!

Pausen er over. Dagen er på hell, men den er ikke over for folka i Juleselskapet. Nå skal de gyve løs på scenene Geir vil finpusse på. Alle toger innover mot scenen igjen, og det stilner i foajeen. Den eneste lyden som er igjen er duringen fra tre symaskiner. Nå er det bare fire dager til premieren. Dette blir BRA!

Nøtteknekkeren spilles på følgende dager:

PREMIERE fredag 26. november!

Lørdag 27. november

Søndag 28. november

Onsdag 1. desember

Torsdag 2. desember

Fredag 3. desember

Lørdag 4. desember

Kjøp billetter til Nøtteknekkeren her!

Her kan du se hvem som medvirker i musikalen:

 

Kommentarer

kommentarer