Endelig sammen for Halden igjen

Torsdag 25. november blir det endelig Sammen for Halden i Immanuels kirke igjen! 

Trine og Leif Kristiansen er strålende fornøyde. På torsdag kan de endelig åpne dørene for veldedighetskonserten Sammen for Halden igjen. Det er to år siden forrige konsert, og ventetiden har vært lang. Men nå er det meste klart til konsert!

– Vi gleder oss veldig, sier Leif, det var utrolig leit å ikke få ha konsert i fjor. Det var noe som mangla.

– Men vi samlet inn penger allikevel, skyter Trine inn, vi hadde jo faktisk digital innsamling i fjor, via vipps.

I 2019 debuterte Øivind Strøm som medkonferansier sammen med konferassier-veteran Trond Henriksen, og i år gjentar Sammen for Halden suksessen. Duoen hadde et ønske inn mot årets konsert.

– Øivind og Trond ønsket at det skulle være en rød tråd gjennom konserten: nemlig psykisk helse, forteller Leif. Det har jo vært et tøft år for mange, så det er fint å få litt fokus på det i disse dager.

Tradisjonen tro stiller BRA-bandet opp for å lage god stemning på Sammen for Halden.

– Vi må jo starte med BRA-bandet, sier Leif. De hører med, og de får opp stemninga i kirken.

I tillegg til BRA-bandet blir det selvfølgelig mange andre spennende artister på programmet.

– Siv Langøy kommer for å spille, forteller Leif, det blir første gang for henne. Og så skal Aldora spille, det er rockebandet Torn som har fått nytt navn. De har med seg Fredrik Sørlie på gitar, han gleder seg veldig til å spille! Det er nok et av årets høydepunkter for ham.

– Aldora skal også fremføre sangen Den hvite dame for første gang, forteller Trine, den blir sluppet samme dag på Spotify.

Det er Thom Thowsen som har skrevet låta om det berømte festningsspøkelsen, og Benedict Parton har også hatt et par fingre borti sangen før den var helt innspillingsklar. Benedict skal for øvrig også komme og synge sangen han skrev til Sammen for Halden i 2019: Byen i mitt hjerte. Dessuten vil Nadja Justin, og Noen 2021 dukke opp for å synge og spille et par innslag. I tillegg blir det en overraskelse for alle barna!

– Øivind Strøm skal synge Optimist, forteller Trine, for det har jo vært hans greie under pandemien. Og han skal ha med seg Bjørnis på scenen!

For dere som ikke har små barn, så kan jeg orientere om at Brannbamsen Bjørnis er Brannvesenets egne maskot:

– Jeg gleder meg til å se Bjørnis, ler Trine, det blir et av høydepunktene for meg. Jeg har lært masse om brannsikkerhet av Bjørnis!

Fredriksten Artillerie Compagnie stiller som ordensvakt for kvelden! Trine og Leif forsikrer om at smittevern vil ivaretas. Hender skal sprites før man går inn i kirken, og de deler ut munnbind til alle som vil ha det.

– Vi må være fornuftige, sier Leif, koronaen er jo faktisk ikke borte. Har man feber, eller er snufsete, så er det jo ikke så lurt å gå på konsert.

Billetter til Sammen for Halden får du kjøpt på Kirkens Bymisjon, Køhn Libris og Narvesen. Inntektene fra konserten går til Extra Giverglede og Kirkens Bymisjon.

Konserten er et samarbeid mellom organisasjonen Sammen for Halden og Menighetsrådet.

Kommentarer

kommentarer