Demensaksjonen 20 år

Det blir ingen bøsseaksjon for Halden demensforening i år pga. pandemien. Det vil heller ikke bli noen stand på Tistasenteret slik vi har hatt det de siste årene. Men det trengs fremdeles midler til forskningen slik at vi en gang kan få en kur mot demens.

Bare forskning kan stoppe demens!

For hver krone som brukes til demensforskning kommer vi nærmere målet – at ingen skal få demens. Demens er ikke noe man får bare fordi man blir eldre. Det er en sykdom og noen kan faktisk få den i tidlig alder. Videre finnes det ulike typer av demens som gjør bildet mer krevende.

Forskning er litt som et puslespill

Som i et pussel begynner man med kantene og legger etter hvert brikke etter brikke til man har et helt bilde. I dag samarbeider forskere over hele verden for å få på plass ytterkantene. Men vi er kommet en bit på veien.  Norske forskere deltar aktivt i dette, og dere husker kanskje May-Britt og Edvard Moser som fikk Nobelprisen for sin forskning?

Nasjonalforeningen for folkehelsen er en viktig bidragsyter til demensforskning.  Noen av «våre» prosjekter tar bl.a. for seg: Hvordan kan demens forebygges? Hva er årsakene? Hvordan kan demens diagnostiseres tidligere? Her er vi er avhengig av å «fylle på» med penger for at ikke prosjektene skal stoppe opp.

Så nå ber vi deg/dere om å støtte oss på Vipps (573402) eller bankkonto 1105.28.38136 med det dere vanligvis ville ha gitt i en bøsse. Gjerne mer.

Halden demensforening

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer