Digital musikkproduksjon-kurs i høstferien

Denne høstferien samarbeider kulturskolen, Domino, Rockehuset og Athletic Sound om å tilby et minikurs i digital musikkproduksjon for ungdom i Halden!

Kjenner du noen som kunne tenke seg et introkurs innen digital musikkproduksjon? Noen som kanskje har lyst til å lage egen musikk, eller spille inn musikk de har laget? Nå har de sjansen! I høstferien tilbyr kulturskolen og Domino/Rockehuset tre dager med kurs på Athletic Sound med studiotekniker Dag Erik Johansen.

Kurset vil gå på Athletic fra 10 til 18 mandag , tirsdag og onsdag i høstferien.

– Man kan melde seg på alle tre, eller bare ett av dem, forteller leder for Domino Linn Rokke Andersen, det er fritt valg.

Linn håper noen av brukerne på Domino og Rockehuset vil benytte seg av kurset, men presiserer at kurset er for alle ungdommer i Halden.

– Det er mange brukere på Domino og Rockehuset som gjerne vil lage musikk, men som ikke kan så mye om utstyret vi har. Her kommer jo Dag Erik inn.

Studiotekniker Dag Erik Johansen på Athletic Sound er fagansvarlig for høstferiekurset.

– Vi skal sette oss inn i hvordan ting fungerer i et studio, forteller Dag Erik. Mandagens kurs blir en innføring i alt det tekniske, sånn at de får en forståelse av hva vi jobber med. Så kommer det kreative og musikalske inn etter hvert. Det er jo det hele dette faget er, man er jo en teknisk kunstner.

Tirsdag er det beats på agendaen.

– Beat-kurset har sitt utspring i at det er litt hip-hop aktivitet og in the box music making  på Domino, forteller Dag Erik, vi har en tanke om at vi kanskje kan få flere dit – og at de som allerede er der får litt flere verktøy å jobbe med. Gi dem nye inntrykk, kanskje litt inspirasjon.

Onsdag er planen å jobbe med opptak.

– Den tredje dagen går vi litt ut av datamaskinen igjen, sier Dag Erik. og jobber med å ta opp akustiske instrumenter. Da tar vi med oss det studiotekniske fra den første dagen og kombinerer den kunnskapen med å ta opp og behandle det videre. Alt dette er tanker og planer, men vi må ta det litt som det kommer der og da. Sånn er det jo i studio. Man kommer inn med en plan, men så kommer man ut med noe helt annet.

Deltageravgiften er på 500 kroner per kursdag.

– Vi har jo et årstilbud ved kulturskolen som også heter digital musikkproduksjon, forteller rektor på kulturskolen Magdalena Sendrowicz. Dette høstferietilbudet er et en kortversjon av det kurset, eller en liten smakebit om du vil. Inkludert i prisen er pizza hver dag. Viktig å nevne er at man ikke trenger noen forkunnskaper, og ikke noe utstyr. Vi står for alt.

–Dette er jo en fin mulighet til å teste ut det faste tilbudet på kulturskolen, sier Linn, hvis man er nysgjerrig på digital musikkproduksjon. Her får du et lite innblikk i hva de holder på med. Og for dem som har problemer med betaling; ta gjerne kontakt med meg. Hvis noen synes påmelding er vanskelig kan de også ta kontakt med meg.

(Her kan man ta kontakt med Linn på mail: linn.rokke.andersen@gmail.com)

For øvrig er det fremdeles ledige plasser på kulturskolens digital musikkproduksjons-kurs, som altså er et ukentlig tilbud ved Halden kulturskole.

Her kan du melde deg på høstferiens Digital Musikkproduksjons-kurs.

I høstferien er Domino og Rockehuset med å arrangere Global Musikkfest på Brygga kultursal! Les mer om det her.

Digital Musikkproduksjon er støttet av Sparebankstiftelsen DNB.

Kommentarer

kommentarer