De betaler parkeringsavgiften din

Mens det er rikelig med gratis parkeringsplasser ved Tista Senter, Høvleriet og Halden storsenter må butikkene i sentrum finne seg i at kundene deres må betale parkeringsavgift. Halden Farvehandel ønsker å gjøre det så enkelt som mulig for kunden å oppsøke dem på Torget så nå innfører de en ordning der de betaler parkeringsavgiften for dem.

I Halden sentrum er det 22,- pr. time for parkering i sone 1. Sone 1 er blant annet Torget og alle de tilstøtende gatene til gågata. I en årrekke har det vært en diskusjon om hvor mye parkeringsavgiften har å si for handlemønsteret til kundene og hvorvidt at det er gratis ved Tista senter gjør at sentrum forflytter seg.

Halden Farvehandel er en tradisjonsrik bedrift, nærmest en institusjon, som ligger ved Torget. De har parkeringsplassene rett utenfor døren siden det som tidligere var Torghandlerområdet nå er historie.
– Målet vårt er naturligvis å gjøre det så enkelt som mulig for kunden å handle hos oss, forteller Einar Skontorp som eier og driver butikken. Han er ikke i tvil om at kundene kan få en roligere opplevelse av handelen dersom de ikke må trippe rundt for å se etter parkeringsvakten eller bekymre seg for at tiden går ut.
– Vi bruker Easypark-app’en så det eneste kunden må huske er registreringsnummeret på bilen sin. Resten ordner vi!

img_3568

Halden Farvehandel er i en særstilling med parkeringsplassene rett utenfor trappen.
– Vi har ikke lenger torghandel på Torget og har blitt lovet at de grønne stolpene fjernes slik at det blir en fullverdig parkeringsplass. Det er nok mange som er usikre på om hvorvidt det er mulig å parkere her, men det er det altså, forteller Einar.
Han legger ikke skjul på at han er helt avhengig av at det er kort vei fra parkering til butikk. De aller fleste kundene hans handler tross alt malingsspann.
– Selvfølgelig er det fint med arrangementer på Torget innimellom, og det får gjerne komme noe uteservering og aktiviteter som bidrar til liv og røre. Men jeg håper at parkeringsplassene kan bestå.

Det er ingen gullgruve å drive frittstående butikk i Halden sentrum, men Einar har troen på fremtiden for Farvehandelen.
– Vi har ikke regnet på hva det vil koste å betale parkeringsavgiften for kundene våre, men vi ser på det som en investering. Det er viktig for oss at kunden skal finne ro til å gjøre en god handel hos oss og dette tror vi er et skritt i riktig retning.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer