Daniel Romano til Bryggerhuset

Mandag 10. juni kommer kanadiske Daniel Romano til Bryggerhuset for å synge folkrock for haldenserne.

Det var med sitt tredje album, «Come cry with me», utgitt i 2013, at kanadiske Daniel Romano først fikk oppmerksomhet i Norge. Musikken var en perfekt oppdatering av Gram Parsons mytiske «cosmic american music», en eviggrønn miks av country og soul.

Side Sessions – Daniel Romano from Two Words Productions on Vimeo.

Romano dukket et par år senere opp for sin første Norges-konsert, der han allerede hadde tatt et skritt videre. Han var med ett en overbevisende miks av Dylan og Rolling Stones á la 70-tallet. I årene som har gått har Daniel Romano sluppet hele sju nye album, hvorav to bare var tilgjengelig for nedlasting og ett var med punkbandet Ancient Shapes.

Det foreløpig siste albumet «Finally free» innebar ytterligere en vri, der Romano fremstår som en folk-sanger med visse psykdeliske innslag i arrangementene.

Dette skrev Musikkmagasinet/ Klassekampen om det nye albumet i fjor høst:

«Avslutningen, «There is beauty in the vibrant form», kan gjerne oppfattes som en overskrift over Romanos musikalske prosjekt. Han er i ferd med å få oss til forstå, han er en amerikana-musikkens shape-shifter, en folkrockens David Bowie».

Dagbladets Fredrik Wandrup skrev følgende om Romano da han intervjuet ham i 2016:

«Daniel Romano (30) er dagens stjerneskudd på Canadas musikkhimmelen. Han synger country med like dyp soul som sitt forbilde George Jones og pop som et ekko av sin musikalske gud Leonard Cohen».

Daniel Romano kommer til Bryggerhuset 10. juni med fullt band. Konserten starter klokken 20. Billetter finner du her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer