Lager Rosa Kveld for livsglede og ettertanke

Lørdag 1. juni arrangerer Bente Hazen og Haakon Selmer-Olsen Rosa Kveld i Kokkekollektivets bakgård! Målet med festkvelden er å skape oppmerksomhet rundt mammografi og selvsjekk. Inntektene fra kvelden doneres til kreftsaken.

Lørdag blir det jentekveld i Kokkekollektivets bakgård! Det blir konsert med Gaute Ormåsen, det blir moteshow, rosa bobler, goodiebags, god mat og mye mye mer.

Jeg treffer Bente Hazen og Haakon Selmer-Olsen på Kokkekollektivet noen dager før Rosafesten braker løs i bakgården. Det var Haakon som tok kontakt med Bente og sa: Kan ikke du lage et arrangement i bakgården i sommer?

-Det ville jeg gjerne, forteller Bente. Av en eller annen grunn har jeg kjent på kallet når det gjelder dette med å øke oppmerksomhet rundt mammografi og selvsjekk. Derfor ville jeg lage en festkveld som handla om nettopp det.

Haakon stilte seg umiddelbart forslaget:

-Det å lage en morsom fest og samtidig skape oppmersomhet rundt et viktig tema er utrolig bra, sier Haakon. Denne sykdommen rammer alle. Du går ikke gjennom livet uten å ha snubla bortom det der på en eller annen måte.

Bente synes det snakkes for lite om mammografi og selvsjekk.

-Alle kvinner over femti blir automatisk innkalt til mammografi, sier Bente, men ikke alle går. Men femti år, det er sent. Også yngre kvinner burde kalles inn til mammografi. Og at kvinner er dårlige på selvsjekk, det vet vi. Vi må lære jenter å følge med på sin egen kropp fra tidlig alder av, det handler om å være ute i god tid.

Innektene for Rosakvelden går til kreftforeningen. Men Bente og Haakon er opptatte av at lørdagskvelden ikke skal handle om kreft.

-Dette skal være en jentekveld, sier Bente, med god mat og drikke, underholdning og mye moro. Det skal være fest. Litt alvor blir det selvfølgelig. Vi vil opplyse og motivere, men denne kvelden skal ikke handle om sykdom, den skal handle om kvinner!

Rosa Kveld starter allerede klokka 17. Da står Haakon klar med kanapéer og rosa boblevann. Mat og drikke til arrangementet er nemlig donert av Kokkekollektivet. Mikrobryggeriet sponser festen med rosa bringebærøl! Det har Tommy Gjersøe stått i eget bryggeri og brygga, så mer kortreist øl får man rett og slett ikke.

-Vi serverer selvfølgelig også alkoholfri drikke, forteller Haakon.

Etter litt god mat og drikke og mingling skal Bente ønske velkommen, og si noen ord fra scenen. Etter at Bente har snakket litt om mammografi og selvsjekk blir det et innslag fra en lokal artist som har skrevet en låt spesielt til kvelden. Lurer du på hvem det er? Det får du ikke vite før på lørdag!

Den lokale overraskelsen følges av et lite foredrag om prosecco, og gjestene får også se en motevisning av klær fra lokale butikker. Spillere fra Comet stiller opp som herremodeller, og Bente og et par andre damer skal vise frem dameklær. Loddsalg blir det også!

-Vi kommer til å gi bort goodiebags, forteller Bente. Oppi dem vil du blant annet finne brystpads fra Apotek 1, som gjør det mye enklere å utføre selvsjekk. Vi har så mange sponsorer som har donert til goodiebags! Jeg har gått rundt til lokale bedrifter, og absolutt alle har sagt ja til å bidra! Arrangementet er rett og slett fullsponset.

Kvelden avsluttes med konsert med Gaute Ormåsen!

Kunne du tenke deg å være med på Rosa Kveld på lørdag? Billettene koster 250 kroner. Det er begrenset antall plasser, så Bente anbefaler å bestille på forhånd! Det gjør du ved å vippse til 98669062. Ellers går det an å kjøpe billett i døra også.

Disse sponser Rosa Kveld på Mikrobryggeriet:

Interflora Kildebo Blomster, Lotus Blomster, Kiwi Brødløs, Kiwi sentrum, Rema 1000 Høvleri, Rema 1000 Svinesundsparken, Rema 1000 Busterud, Tataki, Skin Tonic, Tilbords, Shoeday, Siste Reis, Interoptik, Bjørklund, Spenst, Alle Tiders, Bokhandel Andersen, KID, Apotek 1 Ørnen, Apotek 1 Svanen, Apotek 1 Tista, Vitus Apotek, Ditt Apotek, Halden Farvehandel og Tistasenteret

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer