Damenes Aften i Borgergata

Forrige uke gikk Damenes Aften av stabelen i Gamle Rådhus for fjerde gang. Hanne Bærkas-Buer bestemte seg for å prøve noe nytt, og ble med på moteshow i Borgergata.

Jeg lister meg opp trappa, litt usikker på hva jeg kommer til å møte. Moteverdenen og jeg befinner oss i forskjellige univers, nå er vi på vei til å møtes. Det er derfor det listes opp trappa, for å unngå kollisjonskurs. Ikke at jeg hadde noe å frykte. Jo nærmere jeg kommer moteverdenen jo mer godlynt summing treffer øret. Den flotte salen med de vakre lysekronene danner rammen rundt en kveld med nye impulser, mote, hår-og sminketips. I festsalen mingles det, glass med bobler i ene hånda og lekker tapas fra Brød & Vann balanserende på serviett i andre.

Jeg finner plassen min ved motemoloen, spent på hva kvelden kan bringe av nye opplevelser. Pernille Flyvholm og Therese Vonskar Nygård ønsker velkommen og starter kvedens gavedryss. «Vi må komme i gang, nå er det bare 24 gaver igjen!» sier Pernille og fortsetter litt mer alvorlig med å fortelle om hvor viktig det er for de små nisjebutikkene og holde sammen, lage litt leven og vise seg frem slik som Damenes Aften.

Det er Zofie, Borgergata Frisør og Syv Små Rom som står for kveldens show. Therese, eier av Borgergata Frisør, gir oss en kjapp introduksjon i hårtrender før musikken settes i gang og motemoloen åpnes. Pernille forteller om antrekkene, høstens trender, skjørtelengder og mønster mens alt fra kule veganske bukser til lekre kalveskinnskjoler vises fram av smilende flotte damer.

Foto: Torkild B. Bastesen.
Foto: Torkild B. Bastesen.

Therese forteller om hårfargene, fletteoppsett og de glitrende spennene som setter prikken over i’n. Det er tydelig at disse damene brenner for faget sitt.

Tor Erik Sørensen slipper til med sin ekspertise halvveis i showet. Så mye informasjon og fakta om hud har jeg aldri fått med meg før. Sminke-og hudpleieverdenen og jeg ligger også i forskjellige univers, nemlig. Hans klare oppfordring til Haldens damer: Peel! Peel, peel peel! (Ja, jeg vet hva det er, og nei, det er ikke noe jeg gjør ofte.) Jeg koser meg her i disse nyoppdagede verdenene. Det er en lett og fin stemning, det deles ut gaver, det slenges kommentarer til dj’en som følger mer med på damene enn musikken, det klappes, det «oooo»’es og alle ser ut til å glede seg over moteshow hjemme i lille Halden.

Foto: Torkild B. Bastesen.

Etter moteshow holder Zofie og Syv Små Rom åpent. Klærne som for få minutter siden ble vist fram henger nå på rekke og rad, klare for å bli med en av oss hjem. Pernille kan fortelle at de fleste klærne er akkurat pakket ut fra eskene, det er m.a.o rykende ferske trender vi får se og prøve. Det er en strikkagenser med navnet mitt på der, men jeg haster vider til Syv Små Rom hvor det er lovet sminketips. Flere har den tanken, og Tor Erik forklarer og sminker. Therese har for anledningen flyttet sine produkter hit også.

Tor Erik sminker og forklarer. Foto: Hanne Bærkas-Buer.

Det er et salig sammensurium av stemmer som snakker om hårhøyde, hårstæsj og riktig lagvis påføring av øyenskygge. Jeg tror jeg ble litt klokere. Eller, jeg ble i alle fall en opplevelse rikere. Det var ingen kollisjon mellom verdener, snarer en myk blanding. Omtrent like myk som den fantastiske strikkagenseren som nå står på årets juleønskeliste.

Therese, Tor Erik og Pernille. Foto: Hanne Bærkas-Buer.

Kommentarer

kommentarer