Feirer 20 år som ambassadører for lokal mat

Curtisen er kjent som et sted for de gode matopplevelsene og bruk av lokale råvarer. Det mange ikke vet er at initiativet for å løfte Østfold på lokal mat blant annet kom fra Kurt Øraas.

Kurt Øraas var en av initiativtakerne til å starte opp Regional Matkultur Østfold et matnettverk som har fokus på bruk av lokale råvarer og samarbeid med bonden. Nettverket er en del av Europas største lokalmatnettverk Culinary Heritage Europe og Curtisen var en en av de første medlemsbedriftene også i Europa.

Øraas arbeidet mye med dette nettverket og i 2004 startet han Curtisen der han fikk realisert mange av sine ideer og filosofi rundt lokal mat.

Sebastian Engh, ambassadør for lokal mat.

Feirer med festmiddag på lørdag

I disse dager feirer nettverket 20 år og det blir en festmiddag på Curtisen lørdag kveld i den anledning.

-For oss er bruk av lokale råvarer viktig, sier Sebastian Engh på Curtisen. Vi er selvfølgelig stolte av historien og at vi har bidratt med å profilere Østfold og regionen på lokal mat gjennom Regional Matkultur.

-Det er veldig hyggelig at nettverket nå har vokst ut over Østfold og i 7 fylker til. Det viser jo at filosofien vår også har fått fotfeste mange andre steder sier Sebastian videre. Vi gleder oss til festmiddagen vi skal ha her. Da skal jeg og Brith Bakken fra Briths Matgleder, som også var en av drivkreftene i nettverket servere gjestene våre de beste råvarene fra Østfold og regionen har å by på.

Regional Matkultur Oslofjord er et lokalmatnettverk som er i fylkene Østfold, Vestfold, Oslo og Akershus. Regional Matkultur har som formål å øke synlighet og omsetning av lokal mat. Medlemmene er serveringssteder, bønder, næringsmiddelbedrifter, gårds og spesialbutikker med mer.

Tekst: Regional Matkultur Oslofjord

www.regionalmatkultur.no

Regional Matkultur Oslofjord en del av Europas største lokalmatnettverk Culinary Heritage Europe, som er etablert i 13 land.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer