Catharina får vise filmen “sin” på Aladdin kino

Haldenjenta Catharina Heide Amundsen var regiassistent på filmproduksjonen av kinofilmen Skyggenes dal. Neste lørdag blir det ekslusiv filmvisning for Catharina og Skyggenes dal på Aladdin Kino.

Catharina Heide Amundsen jobber med kultur av alle slag:

-Jeg har jobbet på flere kortfilmprosjekter, tv-serier, teateroppsetninger og kunstprosjekter, forteller Catharina.

I tillegg driver hun “Kulturkatten kulturproduksjon”, et lite firma som produserer, regisserer, skriver og organiserer diverse kulturproduksjoner. Hun produserer blant annet Oliver Twist, som settes opp på Fredrikshald Teater nå i slutten av november.

Catharina Heide Amundsen på innspilling av Skyggenes Dal. Foto: privat.

Oppringt av produsenten

Merittlista er lang allerede. Men det var film som var drømmen den gangen hun gikk ut fra dramalinja på Risum og fortsatte utdannelsen i Oslo og siden Sør-Afrika. Og det er film som er temaet i dag. Skyggenes dal har Norgespremiere fredag 20. oktober, og det er Jonas Matzow Gulbrandsen som har regi. Produsenten, Alan Milligan, var den som tok kontakt med Catharina om regiassistent-jobben. De hadde jobbet sammen på en kortfilm året før.

– Når de skulle i gang med innspillingen av Skyggenes Dal ringte Alan meg og spurte om jeg var interessert i å være med, forteller Catharina. Veldig morsomt, når han ringte stod jeg på toppen av Akropolis i Athen og takket ja til jobben på flekken!

Gotisk fabel mellom fantasi og virkelighet

Skyggenes Dal er en film som beveger seg mellom fantasi og virkelighet. Filmen følger 6 år gamle Aslak, som bor sammen med moren Astrid. Det blir fort tydelig at det har skjedd noe i familien, for det er et låst rom i huset deres. Rommet tilhører Aslaks eldre bror, som har forsvunnet.

-Historien beveger seg rundt dette lille familiedramaet som etter hvert eskalerer til å bli en gotisk fabel, sier Catharina, hvor lille Aslak legger ut på en ferd i den store mørke skogen på jakt etter hunden sin og for å finne svar på hvem monsteret i skogen er.

Catharina på filminnspilling. Foto: privat.

Skjøt på 35mm

Som regiassistent hadde Catharina ansvaret for å hjelpe regissøren med regiarbeidet, holde styr på leseprøver og kostymeprøver, samt ansvaret for å ta vare på 7 år gamle Adam som spiller hovedrollen i Skyggenes dal.

– En regiassistent er på en måte bindeleddet mellom regissøren, skuespillerne og resten av staben, sier Catharina.

Skyggenes dal-regissør Jonas Matzow Gulbrandsen vant en Amanda for sin skolefilm Darek. Gulbrandsen har vunnet flere priser, og markert seg som filmmaker i Europa. Broren Marius er fotograf på filmprosjektet, og i følge Catharina er brødrene et drømmeteam.

-Vi skjøt filmen på 35mm, forteller Catharina, skikkelig gammeldagse filmruller. Men det har gitt et helt fantastisk resultat visuelt, og flere av de dvelende bildene i filmen er så filmatisk vakre at man like gjerne kunne hengt dem på veggen i stua.

Visning på Halden kino

Lørdag neste uke blir det ekslusiv visning av Skyggenes dal på Aladdin kino. Catharina jobbet på Aladdin under innspillingen, men fikk permisjon for å få vært med på film-teamet. Når det var tid for premiere ønsket Catharina seg en visning på hjemmekinoen.

-Jeg ringte min gamle sjef Clas Lucky Eriksen, og spurte om det var mulighet for en visning. Clas tente umiddelbart på idéen, og vi fikk tak i en visningskopi av filmen.

Dermed ble det klart for filmfest på Aladdin Kino. Lørdag 21. oktober klokken 18 rulles den røde løperen ut på Aladdin. Filmen starter klokken 18.30. Catharina skal si noen ord før filmen, og så blir det litt mingling før og etter filmvisning.

-Det er mulig det dukker opp noen overraskelser i løpet av kvelden også, sier Catharina.

Den som møter opp får se!

Filmen har anbefalt 9-års aldersgrense.

Se trailer for Skyggenes dal her:

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer