Country som varmer

En restaurant som konsertarena gir tette relasjoner mellom artister og gjester. Ottar «Big Hand» Johansen er veteran som artist. Med konserter på store og små steder gjennom mange år er forberedelser til kveldens opptreden godt innøvd.

Etter rigging og lydprøver sitter artister med følge på bord litt ved siden av scena. Litt før konsertstart forsvinner kveldens hovedperson inn på et bakrom og kommer tilbake i sitt karakteristiske sceneantrekk, brodert skjorte og cowboyhatt.

Vi er klare for kveldens konsert. Det er kun 25-30 personer spredd rundt i restauranten. Flere er bortom Kandusi sin utsendte for å fortelle at de synes det er leit at oppmøtet er så lite til en konsert de opplever som veldig bra.

Første låt er en klassiker, «On the Road Again» av Willie Nelson.
Så er det rett over i «Big Hand» sin egen «Starting All Over Again».
Johansen benytter anledningen og forteller om sitt jubileumsalbum «50 Years On The Road», der låten inngår. Det er 50 år siden han stod på en scene for første gang.

Sangene krydres med historier fra karrieren, som møter med noen av opphavsmennene til sangene som synges.
Bl.a. møtet med Kris Kristoffersen under et countrytreff i Scandinavium i Göteborg 1981, før Kristoffersens låt «Help Me Make It Trough the Night». Han er også innom samarbeidet med Casino Steel og Claudia Scott på midten av 80-tallet. Flere låter fra denne perioden fremføres.

Til Halden kommer Ottar Johansen fra spillejobber i USA. Han har vært på festival i Florida og ikke minst spilt på Bluebird Cafe i countrymusikkens mekka, Nashville, Tennessee. Et sted der mange av sjangerens store har hatt sine første opptredener, f.eks. Kenny Rogers. Da er det naturlig å fremføre «The Gambler».

«Big Hand» spiller gitar, det samme gjør Bjørn Nilsen, mens Knut Hem trakterer Dobro. De er samspilte og kjenner hverandre godt, noe den ledige på scenen mellom sangene viser.
Bjørn Nilsen alternerer på vokal. Det blir både Bob Dylan og Johnny Cash låter der Nilsen synger.

Med god respons fra publikum holder trioen det gående i nesten 2 timer med en liten pause.

Ottar «Big Hand» Johansen og musikere
Bryggerhuset 20.11.2015

Skrevet av Terje Vidar Høvik

Kommentarer

kommentarer