Charles Grande stiller ut på Galleri Rød

Denne helgen åpner Halden kunstforening en utstilling med Charles Grande på Galleri Rød. Utstillingen vil stå frem til 7. november, og førstkommende fredag blir det kunstnersamtale med Grande mellom 18 og 20 i galleriet. 

Maleriutstilling: Keep going No return.

Charles Grande stiller ut et utvalg malerier fra de siste 5 årene v/ Galleri Rød Herregård i perioden 23. okt til 7. nov.

Utstillingen «Keep going No return» viser malerier og maleri-serier fra en intens, produktiv og engasjerende maleriprosess disse årene. Det er ikke en temautstilling. Derimot, som utstillingstittelen antyder, så har han vært opptatt av å holde tempo og motivasjon oppe, sette spor, finne sammenhenger, fordypning og utvikling.

Det er en gjennomgående grunntone i maleriene: Maleriene har et dypt fotfeste i naturen med et sterkt eksistensielt innhold; melankolien pulserer gjennom maleriene!

Han har jobbet gjennom mange og ulike faser disse årene, i bestrebelsene på å nå inn til et stadig sterkere, tydeligere og modent billeduttrykk.

Et utvalg arbeider fra disse maleriprosessene vises nå her i Halden

Grandes ståsted i maleriet kan beskrives med et sitat av Anselm Kiefer: «Art is longing. You never arrive, but you keep going in the hope that you will»

Kommentarer

kommentarer