Global musikkfest i kultursalen

Tekst: Målfrid Seteklev

I høstferien ble Global musikkfest arrangert i Brygga kultursal. Det var 300 publikummere i salen, og det ble delt ut goodiebags til alle.

Konferansier Neem Cihiluka.

Fargespill serverer et flott show:

Lonnie på bare 16 år sang helt fantastisk!

Lonnie leverte på Global musikkfest.
Vi fikk høre Fredrikstadrapperen Mirre.

Vannbakk var også der:

Vannbakk ga oss et supert show.
Oslorapperen Michael Augustin.

Mange unge gledet seg til å se Lenti på scenen denne kvelden, og de gikk ikke hjem skuffet!

Til slutt kom selveste Royane på scenen. Hun hadde med seg to giveaweys som hun delte ut til publikum, og hun holdt et storslagent show.

Royane.

Vi var så heldige at vi fikk et intervju med Dina Billington i løpet av kvelden. Dina Billington er arrangør og leder for Global musikkfest, Verdensbro og Fargespill.

Kan du fortelle meg litt om hva global musikkfest er?

– Global musikkfest er gratis musikkfest for ungdom i Halden i alder 13-18 år. Målet med festen er at alle ungdommer i Halden skal få mulighet til å være med og få en musikkopplevelse, og få muligheten til å høre musikk som de kanskje ikke har hørt før. Så vi skal ha en stor sjangerbredde. Det er målet, og det skal være kjempegod kvalitet, og gratis.

Hvorfor valgte dere å lage en slik fest?

– Nei, det har vel kanskje noe med at vi som jobber i Verdensbro, vi er jo veldig glad i musikk, også tenker vi at musikk og kultur kan være en brobygger mellom mennesker, sånn at forskjellige folk kan komme og bli kjent med hverandre. Også håper vi at hvis vi arrangerer sånne typer kulturarrangementer at det skal skape litt sånn tillit, og folk skal bli kjent og bli trygge på hverandre og trives i Halden.»

Hvorfor valgte dere å gi ut billettene gratis?

– Nå er vi veldig heldige som har fått støttespillere med oss da. For vi kunne jo ikke gjort det gratis hvis vi ikke hadde fått støtte. Vi har jo fått støtte av Halden kommune og noe som heter Barne, ungdom og familie direktoratet. Så vi har jo fått støtte av både kommunen og staten. Også har vi litt sponsorer fra næringslivet i Halden. Derfor kan vi gjøre dette gratis, sånn at alle kan få være med. Hvis det hadde vært sånn at det kostet penger så er det kanskje noen ungdommer som ikke kunne være med. Så det er målet, at alle skal få være med.

Og vi var også heldig med å få et intervju med Royane! Hun er en av artistene som deltar i årets «Skal vi danse».

Hvordan begynte du med musikk?

– Jeg har egentlig alltid sunget, men startet å skrive i 16-18 års alderen. Men så tok jeg det ikke sånn på alvor før jeg var 24. Da startet jeg å gå kontinuerlig i studio, å prøve å da finne min sound og tok det mer på alvor, enn å synge for seg selv på rommet. Men jeg måtte tørre først og fremst. Det var litt skummelt.

Hva var inspirasjonen til å skrive sangen «Click» og hvordan finner du inspirasjon til å skrive sanger?

– Inspirasjon til Click var mer at jeg ville lage en låt der du kan slippe deg løs, føle deg selv, ha det gøy og ikke ta ting så seriøst, da. Det var vel mere det den var inspirert av. Og når jeg skriver låter, det er bare litt sånn i momentet. Enten blir jeg inspirert av en beat som kan minne meg om en eller annen følelse, eller så hender det at det er et eller annet jeg har på hjertet som jeg vil få ned da som jeg skriver.

Hva er favorittsangen din? (Du kan ikke velge en av dine egne)

– Nei, det hadde jeg ikke tenkt til, ler Royane. Jeg har egentlig lite favorittting, men kan jeg velge en favorittartist i stedet? Da tror jeg som gjennom tidene så ville jeg kanskje valgt Rihanna, for jeg har hatt crush på Rihanna siden jeg var 11 år eller noe. Rihanna er min gud.

Om du kunne gitt 14 år gamle jeg et råd, hva ville det vært?

–Er det lov å banne? Gi faen. I alt og alle. Bare vær deg selv og ha det gøy.

Tusen takk for en kjempemorsom fest.

 

Kommentarer

kommentarer