Cecilie Jørstad i ny norsk skrekkfilm

Haldenseren Cecilie Jørstad har en viktig birolle i den nye norske skrekkfilmen Hjemsøkt, som har norgespremiere 24. november.

Forfatter Maja Lunde (Bienes Historie) har skrevet manuset til årets norske grøsser, med Synnøve Macody Lund i hovedrollen. Handlingen er lagt til et gammelt gods. Når faren til Cathrine dør, arver hun det gamle familiegodset og reiser tilbake til barndomstraktene for å selge det. Men hun skjønner snart at hun ikke er alene i huset, dette godset skjuler nemlig noen mørke hemmeligheter. Cathrine oppdager at hun ikke kan flykte fra hemmelighetene i det gamle godset.

Første filmrolle

Cecilie Jørstad har ikke kunnet fortelle om sin rolle i filmen før nå, men nå kan hun altså lette på sløret og avsløre at hun har medvirket i skrekkfilmen. Nå når premieren bare er en drøy uke unna kan Cecilie endelig få fortelle at hun spiller moren til Cathrine i filmen. Til daglig er Cecilie lærer på Halden videregående skole, på musikk, dans og drama. En aldri så liten skuespillerkarriere ved siden av lærerjobben får hun allikevel tid til.

-Dette er min første filmrolle, forteller Cecilie, men jeg har jo medvirket i noen TV-serier.

Cecilie har spilt i TV-seriene Dag, Seks som oss og Hvaler.

Cecilie Jørstad er skuespiller, og lærer på musikk, dans og drama på Risum.

Gjenkjent på trailer

-Jeg har holdt dette tett til brystet, det er nesten ingen som har visst om at jeg spiller i filmen. Men noen av elevene mine på Risum gjenkjente meg faktisk i teaseren som har blitt offentliggjort. Så helt hemmelig har det ikke vært.

Cecilie fikk ta med seg elevene sine på testvisning av Hjemsøkt i Oslo.

-Det var veldig gøy å vise filmen til elevene, det som er ekstra morsomt med teaterelever er at de ser film som fag – det var ikke bare en skrekkfilm for dem. De laget umiddelbart broer til Ibsens Gjengangere, og det var jo nettopp Gjengangere som lå bak som en inspirasjon for Maja Lunde da hun skrev manuset. Filmen dreier seg om at fortiden innhenter deg, uansett om du forsøker å fortrenge den. Selv om du bryter kontakten med familien er de med deg videre i livet. Filmen var en fin inngang til å snakke med elevene mine om dramaturgi og virkemidler i film.

Hva synes du selv om filmen?

-Jeg synes filmen har blitt veldig vakker – på tross av sin genre. Den er god i det at den viser flere lag og gir mulighet til undring og diskusjon i etterkant – dessuten gjør de bærende rollene Ebba og Synnøve fantastiske prestasjoner! Og photo på denne filmen er helt vidunderlig.

Spilt inn på Hadeland

Hjemsøkt ble spilt inn i januar 2016, på et lite sted i Hadeland som heter Brandebu. Innspillingsperioden var kort og intensiv, hele filmen ble spilt inn på rundt tre- fire uker.

Hvordan var det å spille inn skrekkfilm?

-Jeg har alltid vært livredd for sånne filmer, jeg er den som gjemmer meg bak putene. Så det er ganske absurd at jeg er med og spiller inn skrekkfilm! For å være ærlig var det litt skummel stemning på settet. Mange av scenene med min rollefigur foregår nede i en mørk kjeller, og kulissene der nede var ganske skumle. Photo på filmen er vidunderlig.

Premiere på skrekkfilmen Hjemsøkt er altså 24. november, så her er det bare å sikre seg en billett med en gang! I mellomtiden kan dere kikke på denne traileren og bli sånn passe skremt.

Følg nøye med på slutten av traileren, og dere vil få et glimt av Cecilie…

Fakta om filmen: 

Norgespremiere: 24.11.2017
Originaltittel: Hjemsøkt
Sjanger: Grøsser/Skrekkfilm/Spenning/Thriller
Skuespillere: Synnøve Macody Lund, Ebba Steenstrup, Ken Vedsegaard, Robert Skjærstad. Og Cecilie Jørstad.
Regi: Carl Christian Raabe
Manus: Maja Lunde
Produsent: Nicolai Moland
Foto: Philip Øgaard
Produksjonsselskap: Woodworks Film Company AS
Gjennomgående dyster stemning og skrekkeffekter gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

Kommentarer

kommentarer