Brand, Ihlebæk og Molin stiller ut på Kulturhuset

Lørdag 25. februar åpner en spennende utstilling på Kulturhuset! Det er billedkunstnerne Paul Brand, Marit Molin og Ole Jakob Ihlebæk som skal vise sine arbeider i ukene som kommer.

Kunstnertrioen Brand, Molin og Ihlebæk har aldri samarbeidet rundt en utstilling før. Alle har lang fartstid som billedkunstnere, og representerer vidt forskjellige uttrykk.

Paul Brand er maler, skulptør og grafiker. Han er født og utdannet ved Kunstfachschule i Biel, Sveits, men har bodd i Norge i mange år. Brand har en omfattende produksjon og utstillingsvirksomhet gjennom flere tiår, og en lang rekke offentlige utsmykninger over hele landet. Han regnes som en av de fremste, norske kunstnerne i sin generasjon. Med et abstrakt formspråk bruker Brand matematikk som inspirasjonen bak komposisjonene i verkene. Blant annet arbeider han med det magiske kvadrat, tallmønstre og tallrekker, samt primtall som innfallsvinkel til de geometriske motivene. Brand skal vise nonfigurative arbeider i en blandingsteknikk i Kulturhusets galleri.

Paul Brand.

Ole Jakob lhlebæk er fra Fredrikstad, og er utdannet i Oslo. Han har deltatt på Høstutstillingen og Østlandsutstillingen, og har hatt en rekke utstillinger i inn­ og utland. Ihlebæk er kjøpt inn av Norsk kulturråd og Riksgalleriet. På Kulturhuset viser han en serie med nonfigurative kulltegninger.

Ole Jakob lhlebæk.

Marit Molin er fra Halden. Hun har utdannelse fra Oslo og Danmark. Hun har stilt ut i blant annet sjømannskirken i London, med tematikk fra krigstiden. Molin arbeider mest som maler i teknikkene akryl og tempera, og dessuten med tekstil. Hun arbeider ofte med en kraftig koloritt. Molin skal vise en rekke større, fargesterke, ekspressive malerier med tema fra blant annet oppveksten i Halden.

Marit Molin.

Utstillingen åpnes lørdag 25. februar klokken 12 av leder for kunstforeningen, Wenche Høidal. Marit Molin vil også tale kort på vernissagen.

 

 


 

Kommentarer

kommentarer