En festival for hele familien

Slik blir Fredriksten Operafestival 2023!

8. til 11. juni skaper Opera Østfold festivalstemning i byen og arrangerer konserter for hele familien.

Det blir operaforestillinger av internasjonal klasse når Opera Østfold inviterer til festival.
Fire dager i juni skal sjangeren sette sitt preg på Halden by. Operasjef Pål Scott Hagen håper alle som kan kommer på festival.

– En festival er en unik mulighet til å presentere opera til et enda bredere publikum. Vi lover konserter og forestillinger for den som er godt kjent med sjangeren, ikke har vært på en operaforestilling før, for de unge og for de eldre, sier Hagen.

Fra barokkfest til barneforestilling

Fredriksten Operafestival ble for første gang arrangert i 2021, som et resultat av at utendørsoperaen på festningen ble avlyst på grunn av korona. Arrangementet ble en stor suksess.

Høydepunktene fra festivalen for to år siden, blir å se igjen på årets program. Et av dem er Ann Hallenberg og Barokkanerne.

– Verdensstjernen Ann Hallenberg kommer tilbake, sammen med Barokkanerne. Det er vi veldig stolte av. Norges fremste tenortalent, Eirik Grøtvedt, er også med på konserten. Hva passer vel bedre med en barokkfest i Norges eldste og byens barokkteater, sier operasjefen.

Ann Hallenberg gjestet Fredrikshalds Teater under Operafestivalen i 2021. Foto: Stein Johnsen/Contentvideo.

Håper på festivalstemning i byen

I Fredrikshalds teater blir det også Operagalla, med en samling av kjente og kjære arier fra opera-, operette- og musikallitteraturen. Det blir barneforestilling i Black Box og Afternoon Tea på Østgaard.

Opera Østfold skal sammen med butikker og spisesteder skape festivalstemning i byen. Operafestivalen i år og i 2024 er en betydelig utvikling av Opera Østfolds aktiviteter og en svært god oppvarming til 20-års jubileet og utendørsoperaen Elskovsdrikken i 2025. Opera Østfold håper næringslivet og spisesteder blir med og skaper festivalstemning i byen.

Les mer om operafestivalen på Opera Østfolds nettside!

 

 


 

 

Kommentarer

kommentarer