BomKræsjBang smeller i gang på lørdag!

Denne uka braker det løs med BomKræsjBang i Halden! Hurra! De flinke folka på musikk og drama på Risum er klare for å gi haldenserne en hel uke med ung kultur neste uke.

I år blir det digital BomKræsjBang-festival! Man kan naturligvis ikke invitere store publikumsgrupper inn til konserter og teaterforestillinger i koronaens år, det går bare ikke. Men det stopper ikke elevene på Risum! I år reiser festivalen rundt i byen med Nordic Media Lab på slep, de skal filme og strømme alle innslag hjem til dere sånn at dere kan få sett alt.

– Vi gleder oss, sier Sverre Magnus Heidenberg, det er ikke lenge til nå!

Jeg er oppe på Risum, produksjonsgruppa er samlet i et klasserom. Produsent Dennis Karlsen tar ordet.

– Vi var enige om at vi måtte gjennomføre BKB, det var viktig for oss. Men på grunn av Covid så må dette gjøres digital. I samme slengen gjorde vi hele festivalen gratis!

Alle kan altså «gå på» BomKræsjBang i år, uten å betale så mye som en krone!

– Vi kommer til å dra rundt i byen og filme konserter og teater på flere steder, forteller Dennis, sånn at man får følelsen av at det foregår i hele byen. Vi kommer blant annet til å filme og strømme fra Brygga kultursal, Black Box i sentrum, St. Peters kirke og Frelsesarméen.

Vanligvis arrangerer BomKræsjBang den store kickoffen på Tista senter lørdag før festivaluka, men i år har produksjonsgruppa valgt å sparke i gang festivalen med Pøbbingo! Eller BomKræsjBingo  da. Tidligere elever på MDD-linja Henrik Næss Diesen, Jørgen Nilsen og Benjamin Rø Haavelsrud rigger seg til for bingo i det halvveis nedrevne Saugbrugs-bygget som snart skal huse MDD-linja.

– Det blir votter og skjerf og hjelm på bingogjengen, ler Sverre, for det huset har jo faktisk ikke vegger en gang.

Sverre og PR-sjef Synne henger opp BKB-banner i kantina. Det nærmer seg festival!

PR-sjef Synne tar ordet.

– Alt i BomKræsjBang-uka skjer live. Og det er Pøbbingoen som styrer showet på kickoffen lørdag 20. mars, det er vi som er gjester hos dem denne kvelden. De skal snakke litt med noen av oss, og introdusere årets BomKræsjBang. Premiene på bingoen blir BomKræsjBang-merch. Vi håper vi kan få lov til å ha noen få gjester også.

Alle tre trinnene på dramalinja bidrar med teateroppvisninger på BKB-festivalen. Tradisjonen tro har førsteklasse drama laget et splitter  nytt teaterstykke for barn som vises i BomKræsjBang-uka. Da inviteres barnehagebarn inn for å se stykket, som ofte settes opp mange ganger i løpet av uka. I år blir det både strømmet og vist for mindre barnegrupper. Stykket vises i flere runder den 26. mars.

Hva heter førsteklassestykket i år?

– Det forsvunnede brølet! forteller ass. produsent Melina.

– Det stykket er kjempefint, skyter Sverre inn, det gleder jeg meg veldig til. Det handler om et monster som har mista brølet sitt. Og så er han så sjenert! Men han får hjelp av en radio til å finne brølet. Radioen Rolf. Er  ikke det fint? Det er et utrolig søtt teaterstykke.

Andreklasse tråkker til med en klassiker på årets BKB-festival.

– Det blir premiere for andreklassestykket Den lille Prinsen på mandagen i festivaluka, forteller Melina, men det stykket skal også vises på tirsdag.

Det har blitt laga teaser til årets BKB så klart! Dette er en teaser til teaseren som kommer senere: 

Fredag 26. mars skal tredjeklasse sette opp teater i Black Box i sentrum. De har valgt å sette opp det smått politiske stykket Erasmus Tyrannus Rex. Stykket er skrevet av Kate Pendry, og handler om en skolemassakre. Det blir også visning av tredjeklassingenes oppsetning av Ungdomsskolen, som ble filmet på skolen i fjor.

Konsertene avholdes som sagt i Frelsesarmeen, St Peter kirke. Det blir pop, rock, gospel og kor- konserter, klassiske innslag og dessuten gjesteartister som Monne og Daniel, Ulrik Frostung Stensrød, Jonas Buckholm og oslobandene Veps og Brenn.

På BomKræsjBangs nettside finner du oversikt over alle konserter og teateroppsetninger!

Her er årets produksjonsteam for BomKræsjBang!

Gjengen rundt bordet er glade for at de får gjennomført BomKræsjBang 2021, til tross for at det kun blir digital festival. I fjor ble det jo ingen ting! Det var kun en liten uke til festivalen skulle sparkes i gang da Norge ble stengt ned.

– Det var helt utrolig trist, forteller Melina. Det var faktisk krise. Vi var så sinnsykt lei oss. All den jobbinga og øvinga for ingen ting!

Både lærere og elever var utrolig lei seg for at festivalen måtte avlyses.

– Det var bare grining her den uka, forteller Sverre.

– Vi prøvde så hardt vi kunne å finne løsninger på hvordan vi kunne gjøre det, forteller Synne. Men vi hadde jo ikke nok tid til å planlegge, og vi fikk ikke lov til å være sammen heller. Alle måtte jo være hjemme.

I år blir festivalen gjennomført uansett. Opplegget er heldigitalt, ingen ting kan stoppe MDD nå!

– Det er vi som vinner over Covid denne gangen! sier Sverre.

Er dere i rute da?

Det nikkes rundt bordet. De er helt rolige alle sammen, ikke tegn til nerver eller stress. Bare glede. Så her er det bare å begynne å glede altså! Og sett av litt tid neste uke da dere! Da blir det masse ung kultur på nett!

 

Vil du bidra til BomKræsjBang? Det går an å vippse! Vippsnummeret er 631881

Kommentarer

kommentarer