Får 1.4 millioner til aktiviteter for ungdom!

Extra Giverglede får svimlende 1, 4 millioner fra BufDir til sommercamp, turer og aktiviteter i 2021!

Folka i Extra Giverglede og Ungdomssamfundet gjør bra ting. Og folk som gjør bra ting blir som regel sett, og får drahjelp fra andre hold. Nå kan Mikaela Røstadli Dahl og Michael Andersen Lundsveen gi seg selv et realt klapp på skuldra, for all søknadskrivingen de har holdt på med har gitt resultater. Denne uka ble det klar at BufDir innvilger begge søknadene de har sendt om midler til aktiviteter for lokal ungdom.

– Vi fikk sjokk, sier en kjempeglad Mikaela på telefonen, vi trodde aldri at vi skulle få innvilga begge søknadene! Vi er en liten organisasjon, og de små organisasjonene må ofte kjempe litt hardere for midler enn de store, som kan flyte litt på navnet sitt.

600 000 til turer og aktiviteter

Det er ikke småsummer vi snakker om. Extra Giverglede får 600 000 i støtte til aktiviteter for Østfoldungdom

– Vi har planer om aktiviteter som for eksempel grillturer, kino og svømming, forteller Mikaela. I fjor dro vi på paintballtur til Moss, det var en stor suksess som vi gjerne vil gjenta. Ungdom fra hele Østfold deltok, vi plukka dem opp på vei til Moss. Det var utrolig moro å se at det var mange også utenfor Halden som ville være med.

800 000 til Sommercamp

Extra Givergledes Sommercamper har også vært gedigne suksesser. Mikaela har tatt med seg ungdom opp på høye fjelltopper og ut på fart og spenning og moro over hele Norge. I fjor gikk turen til Evje. Tilbakemeldingene fra ungdommene var: vi vil ha mer!

– På Evje hadde vi uteaktiviteter som rafting, klatring og paintball, forteller Mikaela. I år tenker vi at vi skal bytte litt på aktivitetene, sånn at det ikke blir akkurat det samme hvert år.

Ungdomscampene er også for ungdom fra hele fylket. Egenandelen for turen varierer, den er rett og slett behovsprøvd.

– Vi ønsker en god mix av ungdommer på turene våre, forteller Mikaela. Derfor velger vi å ha en egenandel på turene. Men kan dekke hele eller deler av egenandelen hvis det er behov for det.

Nå skal Michael og Mikaela trekke seg tilbake og planlegge mange spennende aktiviteter for ungdom i byen og fylket. Det blir spennende å se hva de skal finne på!

Her kan du følge Extra Giverglede på Facebook.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer