Bokbad på Bryggerhuset

To kvinner. En forfatter. En biblioteksjef.

Sammen gav de publikum en lett og ledig samtale om noe som for mange kan være et vanskelig tema; barn, sinne, avmakt.

– Sitt i ro og nyt, sa Nina Ewart da hun introduserte forfatter Monica Isakstuen for publikum på Bryggerhuset. Halden litteraturforening arrangerte bokbad, bokbader var Anette Kure.

Forfatterskapet til Monica Isakstuen rommer mye følelser. I sin siste roman «Rase» utforsker hun hvordan man takler og lever med mye sinne inne i seg, en følelse man helst ikke skulle ha.

– Sinne er et slags tabu. Og ekstra skummelt er det at kvinner er sinte. Det kolliderer på en måte med rollen som omsorgsperson, uttalte Isakstuen. Selv om sinne er tema i boken inneholder den mye kjærlighet og litt humor også. Noe publikum fikk smakebiter av i de avsnittene forfatteren leste fra boka.

Monica Isakstuen er en sjarmerende forfatter som ser med humor og ironi på de vanskelige følelsene vi mennesker baler med.

Om sitt forfatterskap forteller hun at hun bygger sine tekster tett opp mot et vanlig liv. Det er der hun henter handlingene.

– Jeg synes skriveprosessen er fæl. Men det er noe jeg bare må. Å skrive er min måte å bearbeide ting på. I bøkene henter jeg ting fra mitt eget liv og så spinner det i vei. Jeg jobber veldig fragmentert, skriver korte tekster for deretter å bygge sammen delene til det blir en bok, forteller Monica Isakstuen.

 

Foto: Anette Kure og Monica Isakstuen. Tatt av Lisa Gustavsen.

Kommentarer

kommentarer